fbpx
Glostrup kigger ikke for nu på flygtninges herkomst
En aktindsigt til dagbladet Berlingske i kommunernes ønsker til flygtningeprofiler viser, at ikke alle nationaliteter eller persongrupper er lige ønskede

En gennemgang af kommunernes svar til Udlændingestyrelsen viser en række tendenser.

Tjetjenere og også romaer bliver udpeget som problembørnene, der nogle steder volder vanskeligheder. Derfor frabeder en række kommuner sig specifikt de grupper. Dog ikke Glostrup Kommune, der ikke har ytret ønsker om, hvilke flygtninge kommunen foretrækker. Og dét er der en grund til

ifølge borgmester John Engelhardt fra Venstre.

– I Glostrup modtager vi ganske få flygtninge, idet vi i forvejen har en del borgere af anden etnisk herkomst, siger John Engelhardt og henviser til Indenrigsministeriets udregninger og beslutninger i KKR (Kommunernes Kontakt Råd).

– Når det så er tilfældet, så overlever vi nok med en eller to flygtninge, som måske og måske ikke er svære at integrere. Eksempelvis har vi i Glostrup modtaget to syriske flygtninge i år og der en én mere på vej. Hvis vi skulle modtage et stort antal ville vi gerne spørges til råds om, hvilke flygtninge vi foretrak.Borgmesteren har pt. ingen præferencer i forhold til flygtningens herkomst, da problemstillingen ikke har været aktuel i Glostrup.

Berlingskes aktindsigt viser dog, at flere andre kommuners preferencer generelt peger i en bestemt retning. Der er nemlig en gennemgående tendens til, at congolesere og andre FN-kvoteflygtninge som eksempelvis colombianere er ekstra eftertragtede, da de vurderes til at være nemme at integrere.

 

Ok med indflydelse

Hos Kommunernes Landsforening mener man, at kommunerne skal have endnu mere indflydelse, når flygtninge skal placeres På den måde kan den enkelte kommune specialisere sig til gavn for de mennesker, der har brug for hjælp, forklarer konsulent Sara Lindberg til Berlingske.Påspørgsmålet om, hvorvidt kommuner børholde sig for gode til at udpege særlige nationaliteter som ”svære”, lyder svaret:

– Man skal huske på, at det her er ønsker og ikke krav. Udlændingestyrelsen kan jo gøre, som de vil. Men man bør tage det som ærlig snak. Man kan forestille sig, at det vil være hensigtsmæssigt, at den type udlændinge, som i nogle kommuner opleves som ”svære”, kan komme et andet sted hen, hvor der er mere velvilje. Kommunerne kommer med deres præferencer for at opnå det bedst mulige integrationsforløb både for kommunen og for flygtningen, siger Sara Lindberg ifølge Berlingske.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top