fbpx
Brandalarmer blev billigere
Der er blevet installeret automatiske brandalarmer på skolerne i Brøndby. Det kostede 6,5 millioner kroner, hvilket var en million billigere end først beregnet. Normalt bliver sådan en besparelse sendte direkte tilbage til kommunekassen, men Venstre mente, at pengene i stedet burde bruges på vedligeholdelse af skolerne.

Der er blevet installeret automatiske brandalarmer på skolerne i Brøndby. Det kostede 6,5 millioner kroner, hvilket var en million billigere end først beregnet. Normalt bliver sådan en besparelse sendte direkte tilbage til kommunekassen, men Venstre mente, at pengene i stedet burde bruges på vedligeholdelse af skolerne.

– I Venstre synes vi at pengene skal ud og arbejde. Venstre foreslår, at den ene million fordeles som en tillægsbevilling til yderligere indvendig vedligehold af folkeskolerne i stedet for at ligge stille i kassen, sagde Mette Engelbrecht (V).

Dansk Folkeparti var enige med Venstre:

– Dansk Folkeparti stemte for Venstres forslag, fordi besparelsen på etablering af brandalarmering bør tilfalde skoleområdet. Hvis de besparelser, som der foretages på et område, bare tilfalder andre området, er der ingen incitament til at spare. Derfor synes Dansk Folkeparti at det er helt naturligt at besparelsen tilfalder skoleområdets indvendige vedligehold, mener Tom Bech Frederiksen (DF).

Ib Terp så noget overrasket ud over forslaget, men sagde så til kollegaerne:

– Nu skal I ikke lade jer friste.

Problemet er nemlig, at vedligeholdelse er på driftsbudgettet mens brandalarmerne er på investeringsbudgettet.

– Vi kan ikke bare uden videre flytte penge fra den ene konto til den anden, vi skal overholde en serviceramme, sagde Vagn Kjær-Hansen (SF). Venstre mente ikke, at det ville være et problem og stemte sammen med Dansk Folkeparti for ændringen, som der dermed ikke var flertal for

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top