fbpx
Vallensbæk-projekt inspirerer fødevareministeren
Danmarks fødevareminister Dan Jørgensen slår et slag for at forbedre vores madkultur

Et af initiativerne er en måltidstænketank, som skal komme med gode råd og input til, hvordan danskernes måltider kan styrkes. Jonas Vigkilde, underviseren fra projektet Fars Køkkenskole i Vallensbæk Kommune, er nu udpeget som én af fem ”almindelige” danskere, der skal supplere eksperterne i tænketanken.

– Jeg er meget stolt og glad for at være med i tænketanken, fordi jeg jo gennem Fars Køkkenskole har rigtig mange erfaringer med, hvordan vi kan motivere fædre og børn til at lave mad sammen, fortæller Jonas.

– Det kan meget let blive lidt for højpandet og langt fra virkeligheden, når eksperterne kommer med

deres anbefalinger, så jeg glæder mig til at bidrage til, at måltidsrådene bliver til at forstå, så det let kan omsættes af familier i Danmark, siger Jonas.

 

Mange fædre med

Mere end hver tredje far til børn i 2.-4. klasse i Vallensbæk har været med indtil nu i Fars Køkkenskole, og kommunalbestyrelsen i Vallensbæk Kommune har netop besluttet at forlænge tilbuddet de kommende år. At initiativet er blevet bemærket af andre end fødevareministeren er det seneste samarbejde med on-line supermarkedet nemlig.com et eksempel på. Så nu bliver det gjort endnu lettere for at fædre og børn at lave mad sammen, fordi opskrifter og indkøb direkte til retterne er gjort så let som muligt.

– Vi får også flere og flere henvendelser fra andre kommuner, som er nysgerrige på, hvordan vi kan skabe så stor en succes omkring sundhed for mænd, så vil de meget gerne høre mere og prøve det af. Lige nu er vi i gang med et samarbejde med Ishøj Kommune om at afprøve Fars Køkkenskole, siger Annette Hein-Sørensen, sundhedschef i Vallensbæk Kommune.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top