fbpx
Sæson for rygestop: E-cigaret god idé?
Kræftens Bekæmpelse og Sundhedsstyrelsen anbefaler ikke brug af e-cigaretter til rygestop, selvom en Glostrup-ekspert i lungesygdomme mener, at det er et effektivt middel

En af landets førende eksperter i rygning, lungesygdomme og lungekræft, overlæge på Glostrup Hospital Philip Tønnesen, mener, at e-cigaretten er ”lidt af en genial opfindelse”. Det skrev dr.dk.

En undersøgelse fra England viser, at folk har lettere ved at stoppe med at ryge ved brug af e-cigaretter end ved brug af nikotintyggegummi/plaster.

– Det ser altså ud til, at e-cigaretten har en fantastisk appeal til mange rygere, og det får dem også til at holde op med at ryge, forklarer Philip Tønnesen, der er overlæge på søvnafdelingen på Glostrup Hospital.

Ugeskrift for Læger udgav i tidligere på året en artikelserie, der samlede den nyeste forskning om e-cigaretter.

Philip Tønnesen har skrevet lederen og konkluderer blandt andet at: ”anvendelse af e-cigaretter producerer langt flere eksrygere, end vi er i stand til i sundhedsvæsenet.”

Én af ankerne mod at bruge e-cigaretter er dog, at de langsigtede konsekvenser, der endnu ikke er kendte.

– Det vil aldrig, lige meget hvor negativt man ser på e-cigaretten, aldrig være ligeså farligt som at ryge, siger Philip Tønnesen.

– Jeg er pragmatiker. Jeg vil gøre alt for at få folk, der ryger i dag, til at holde op med at ryge, for det er så forfærdeligt livsfarligt og sundhedsskadeligt, så der tør jeg godt tage en lille risiko for, at der kan være nogle potentielt skadelige stoffer i, lyder det ifølge dr.dk.

WHO anbefaler fortsat, at rygere opfordres til at stoppe med at ryge ved at bruge de allerede tilladte behandlinger.

Philip Tønnesen forklarer, at han kun anbefaler patienter at bruge de godkendte præparater som nikotinplastre og -tyggegummi eller pillen Champix.

– Men hvis der er nogen, der er holdt op med at ryge med e-cigaretten, så roser jeg dem og siger, at det er rigtig, rigtig godt, siger han.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top