fbpx
Lys i blodbøgen
IMG_4021.jpg
Miljø- og teknikudvalget i Glostrup har besluttet at forlænge perioden, hvor der er lys på blodbøgen på hjørnet af Hovedvejen og Skolevej. Det glæder formanden for udvalget, Flemming Ørhem. Foto: Privatfoto
Blodbøgen på hjørnet af Hovedvejen og Skolevej bliver oplyst i længere tid. Uden det koster ekstra, forsikrer formanden for Miljø- og teknikudvalget

Blodbøgen i Præstegårdshaven på hjørnet af Hovedvejen og Skolevej har hidtil været illumineret cirka én måned omkring juletid.

Formanden for Miljø- og teknikudvalget, viceborgmester Flemming Ørhem (DF) foreslog på udvalgets seneste møde den 23. oktober at forlænge perioden, hvor der er lys på blodbøgen, med yderligere to måneder. Så der kommer lys på træet i månederne december, januar og februar.

Det tilsluttede udvalget sig.

 

Fra i år

Allerede fra den kommende vinter vil der således være belysning på blodbøgen, fra ultimo november til Helligtrekonger som julebelysning, og fra Helligtrekonger til udgangen af februar måned som mørketidsbelysning.

De net med lyskilder, der benyttes til illumination af blodbøgen, er gennem de seneste år blevet udskiftet fra glødelamper til LED-lyskilder.

Samtidig er det areal, som nettene dækker, blevet udvidet en smule.

– Vi sparer cirka 7.600 kWh på udskiftningen til LED-lyskilder, bruger cirka 1.000 kWh på forlængelse af perioden og sparer altså stadig cirka 6.600 kWh på hele øvelsen. Vi bruger med andre ord en minimal del af en i øvrigt velvoksen besparelse på at forskønne vores by. Det er vel ikke så ringe endda, siger viceborgmester Flemming Ørhem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top