fbpx
Hver femte kører på farlige dæk
En ny måling viser, at 19 procent kører på farlige dæk, og at en femtedel af disse dæk er direkte ulovlige. Foruroligende, mener Rådet for Større Dæksikkerhed

19 procent af bildækkene i området er så nedslidte, at de navnlig i vintervejret vil udgøre en betydelig sikkerhedsrisiko. Yderligere er en femtedel af disse dæk decideret ulovlige med under 1,6 millimeter mønsterdybde. Det viser en undersøgelse, som netop er foretaget af dæk- og autoservicekæden Euromaster

– Hver femte bilist på Vestegnen kører ifølge tallene på nedslidte dæk med under tre millimeter mønsterdybde, og en betydelig del af de farlige dæk er decideret ulovlige med mindre end 1,6 millimeter dækmønster. I forhold til trafiksikkerheden er det jo nærmest skræmmende, lyder det fra Kim Sellberg, der er centerleder hos Euromaster i Brøndby.

– De nedslidte dæk er ikke bare farlige. Politiet kan faktisk også give en bøde for hvert ulovligt dæk, så det kan blive en meget dyr affære, tilføjer han.

Styrk sikkerheden

Volker Nitz fra Rådet for Større Dæksikkerhed betegner det som foruroligende, at så mange kører på nedslidte dæk.

– Vi anbefaler mindst tre millimeter dækmønster, fordi dæk med lav mønsterdybde nedsætter bilens styre- og bremseevne ved vand eller sne på vejbanen. Derfor er det vigtigt at være forberedt på den kolde og våde tid.

Både FDM og Rådet for Større Dæksikkerhed anbefaler, at man skifter til vinterdæk nu.

– De er fremstillet af blødere gummi og har en anden mønsterudformning end sommerdæk, og derfor står vinterdækkene bedre fast på vejbanen ved lave temperaturer, forklarer Volker Nitz fra Rådet for Større Dæksikkerhed. Han tilråder at montere vinterdækkene, når temperaturen risikerer at falde til under syv grader.           HLA

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top