fbpx
God start for idrætsklasserne
IMG_2457.jpg
Med store ambitioner er idrætsklasserne på Brøndbyvester skole nu skudt i gang. Både elever og lærere er tilfredse

Mandag d. 11. august 2014 lød startskuddet for de to nye idrætsklasser på Brøndbyvester skole; 7. og 8.id – med hhv. 24 og 22 elever i klasserne sammensat af repræsentanter fra fodbold, håndbold, dans, svømning og bordtennis. Eleverne mødte spændte op, nogle kendte hinanden i forvejen fra klublivet, mens andre måtte danne de første venskaber på den introtur med overnatning, der var indlagt på 3.skoledag med klassernes fire primære lærere.

 

En god kombination

– Idrætsklasserne er et tilbud til unge, der har et særligt sportsligt talent, samt en gennemgribende vilje og lyst til at udvikle sig på et højt niveau både skolefagligt og inden for deres idræt. Undervisningen er organiseret, så de unge har mulighed for at gennemføre folkeskolen med et godt resultat. Samtidig med at de udvikler sig sportsligt på højt niveau i et passende tempo, fortæller idrætskoordinator Frank Larsen.

 

Konceptet

Idrætsklasserne adskiller sig ved organiseringen af det planlagte fravær, den indlagte træning i skemaet, idrætskoordinatoren, sportstematisk skolearbejde og det lodrette samarbejde mellem skolens idrætsklasser.

Ved træningslejre, landsholdssamlinger og tuneringer er der fra skolens side forståelse for den opmærksomhed og tid, sporten kræver. Her sørger idrætskoordinatoren for samarbejde og kommunikation mellem klubberne og skolen, så eleverne ikke skal bekymre sig om fravær i forbindelse med sporten.

– Det giver ro i maven, at jeg ikke skal være nervøs for at kunne få fri til de store tuneringer. Da jeg gik i en almindelig klasse, havde jeg svært ved at få træning og lektier til at hænge sammen. Nu har jeg vænnet mig til den nye struktur på min hverdag, fortæller Caroline Markner, der er danser.

 

En time giver meget

Idrætsklasserne har i skoleskemaet indlagt morgentræning i de respektive sportsgrene halvanden time to gange om ugen. Træningen varetages af fagkyndige repræsentanter fra de givne idrætsgrene.

– Man udvikler sig meget med de ekstra timers træning. Jeg har lært, at jeg skal gøre mit bedste både i skolen og til træning for at opnå et optimalt resultat, fortæller danseren Tescha Corinth.

Idrætskoordinator Frank Larsen tilføjer:

– Vi har et godt koncept med store muligheder, men eleverne skal selv aktivt vælge at ville det, tage ansvar og gå 100% ind for det. Det er skønt at se, at de fleste elever allerede har fundet en god balance i forhold til dette. Med det tætte samarbejde mellem klub og skole kan vi også tage hånd om eventuelle problemer i opløbet.

 

Projektet udvides

I det kommende skoleår oprettes der endnu en idrætsklasse, så der i fremtiden vil være en 7., 8. og 9.idrætsklasse på Brøndbyvester skole.

– Jeg glæder mig over, at vi løbende udvikler og udvider vores projekt, og jeg håber selvfølgelig, at der er rigtig mange talentfulde unge, der søger om optagelse i vores nye 7. klasse til foråret. Vi er godt i gang, og det bliver kun bedre, slutter Frank Larsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top