fbpx
Glostrup Kommune snydt for millioner
IMG_0956.jpg
Ved hjælp af falske regninger og en medarbejders medvirken er det lykkedes at bedrage kommunen for to millioner kroner

– Normalt har vi en procedure, hvor det her ikke kan lade sig gøre, siger Morten Winge, der er kommunaldirektør i Glostrup Kommune.

I slutningen af sidste uge kom det frem, at en medarbejder, der kun har været ansat nogle få måneder i en midlertidig stilling i kommunen, er blevet bortvist og meldt til politiet, fordi der er mistanke om, at han har snydt Glostrup Kommune for to mio. kr.

Det kan lade sig gøre

Over for Folkebladet slår Morten Winge fast, at det ikke burde kunne lade sig gøre, men altså alligevel er sket:

– Episoden er sket inden for bygningsområdet, og her er det ikke unormalt, at en enkelt medarbejder betaler regninger i denne størrelsesorden. For eksempel er vi lige nu ved at sammenbygge to institutioner, og her kan regningerne, der skal betales, godt komme op i denne størrelsesorden.

 

Bevidst snyd

Morten Winge har på nuværende tidspunkt ikke fuldt overblik over sagen, men han mener, der er klare tegn på, at der er tale om bevidst snyd fra medarbejderens side:

– I den konkrete sag ser det ud til, at vores interne procedurer har været kendt og udnyttet med et forbryderisk sigte. Heri har det været afgørende, at en af kommunens ansatte har tilsidesat de instrukser, der var givet for arbejdet. Vi er nu i gang med at gennemgå hændelsesforløbet og vores økonomiske sikkerhedskontroller for at undgå, at vi kan blive bedraget i det omfang igen, Men selvom Kommunen allerede forud for episoden var ved at se på de procedurer, der bliver brugt på området, mener kommunaldirektøren ikke, at det samme aldrig vil ske igen: – Vi kan desværre nok ikke sikre os 100 pct. mod bedrag, når vi samtidig skal drive en fleksibel og effektiv kommunal forvaltning, men vi er nødt til at gardere os bedre mod den type bedrag, vi har været vidne til her.

Nægter sig skyldig

Personen nægter sig skyldig i andet end manglende omhu. Politiet skal nu vurdere, om der skal rejses en sag. Fire virksomheder, hvorfra de falske regninger er afsendt, er også meldt til politiet. Meget tyder dog på, at virksomhederne er fiktive, og der er en risiko for, at pengene allerede er forsvundet og dermed tabt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top