fbpx
Drengene midt på banen
Der har den seneste tid været en heftig diskussion af BSI. Folkebladet tog lørdag til sæsonafslutning i klubben for at møde, dem, det drejer sig om, drengene og deres forældre

– Jeg vil gerne have en burger og nogle pommes frites. Mudasir kigger op på manden, der går rundt og tager i mod bestillinger. Mudasir er en spinkel dreng med et stort smil.

– Og jeg vil gerne have en hotdog og nogle pommes frites, istemmer Azaan, der er klædt i den uniform, drenge i hans alder bærer over hele landet, en trøje, et par praktiske bukser og kondisko i skrigende farver.

Ved siden af Mudasir og Azaan sidder kammeraterne Yousef, Benyamin, Mudabar, Karan, Burak og Adam. De er alle omkring ti år, bor i Brøndby Strand og bruger mange timer hver dag på at spille fodbold. Så drømmen om at blive professionel fodboldspiller rykker et lille skridt nærmere for hver dribletur og spark, de tager. Skulle livet i Manchester City eller FC Barcelona glippe, må de tage en uddannelse, for eksempel som læge, som en af drenge føjer til.

Cafeteriet er sådan et, man kan tage ud af dette klubhus og sætte ind i et i den anden ende af landet, uden nogen ville opdage det. Det er virker som om, store lyse lokaler, slidstærke stole og borde, plakater med fodboldspillere, der reklamerer for fair play, bordfodboldspil og en disk ud til et køkken, hvorfra der bliver langet sodavand, fastfood og slik over til børn, simpelthen må være med. Ellers er det ikke en rigtig sportsklub i Danmark.

Rundt på bordene er spredt frugt, tallerkner med Karen Wolf-kager og juice. Ved bordene sider 50-60 børn og deres forældre. Det er lørdag den 8. november, og fodboldafdelingen af BSI holder sæsonafslutningen for U11-holdet. Der skal gøres status, klappes og uddeles pokaler og medaljer for sæsonen, der er gået.

 

Det er jo bare fodbold

Der har det sidste stykke tid været en heftig diskussion af BSI. Først var der samarbejdet mellem BSI og BIF. Nogle af kommunalbestyrelens medlemmer mente, at BIF, ved at arbejde sammen med BSI, var med til at sanktionere nogle ekstreme politiske holdninger, BIF i stedet burde tage afstand fra.

Så var der diskussionen om BSIs ansøgning til en ny fryser. Det førte til kritik fra de samme kommunalbestyrelsesmedlemmer, der mente, at sådan et tilskud i sidste ende var et tilskud til antidemokratiske personer.

På den anden side har formanden for BSIs fodboldafdeling beskyldt de samme politikere for kun at tænke på stemmer og deres eget levebrød.

Midt i denne diskussion har de drenge og deres forældre, der spiller fodbold i klubben, befundet sig. Uden de er blevet hørt.

Det er dem, Folkebladet denne novemberlørdag er taget afsted for at møde.

Ved et af bordene sidder Johnny og Jette Adamsen. Deres søn Jonathan har i et par år spillet fodbold i BSI. De har godt hørt om diskussionen om BSI, men det er ikke noget, de har mærket i forhold til deres egen søn:

– Vi har da godt fulgt med i diskussionen, men vi er på ingen måde skræmte. Johnny Adamsen peger på sønnen Jonathan, der sidder ved siden af en anden dreng med leverpostejfarvet hår:

– Det var kammeraten, der spurgte, om Jonathan ville med, og de har det rigtig sjovt, nå der er herovre. Det er det vigtigste.

 

Fodbold og Jylland

Vi er røde, Vi er hvide. Vi står sammen side om side.

Lyset er blevet slukket og til lyden af Re-Sepp-ten fra 1986, bliver der vist en lille film om året, der er gået i klubben.

– Jeg vil gerne sige tak for lån af jeres drenge. Det har været et rigtig godt år, hvor vi har vundet mange kampe, og det er glædeligt, at vi nu næsten har drenge nok til et tredje hold. Zahid Manssor er formand for fodboldafdelingen i BSI. Han kigger ud over forældrene og understreger en gang til, at han er glad for året, der er gået. Samme med tre andre har han stået for træningen, og selvom fodbolden har været omdrejningspunktet for det hele, er der også andet, der har fyldt, fortæller Zahid Mansoor forsamlingen:

– Vi havde en rigtig god tur til Jylland, hvor vi blandt andet besøgte Randers Regnskov og også vandt turneringen, vi var med i. Jeg tror, der var nogle, der var lidt nervøse for, om drengene kunne klare det. Men det gik fint. Zahid Mansoor er godt klar over, det kan være hårdt for mødre at sende deres drenge på tur.

 

De kan sige fra

Kamran Hussain er far til Waleed, og han er glad for, at Waleed spiller fodbold i BSI:

– Han er meget aktiv, og han har godt af at røre sig, så det er godt for ham at spille fodbold her i BSI.

Kamran Hussain har godt hørt om diskussionerne om BSI, men det er ikke noget, han er gået så meget op i. Han mener, fodbolden er det vigtigste:

– Vi gør meget ud af at opdrage vores børn ud fra værdier, vi tror på, og jeg er sikker på, at de, hvis de mødte nogle holdninger her i klubben, vi er i mod, så ville Waleed godt kunne sige fra. Men han har ikke sagt noget, og vi har intet selv oplevet.

Faktisk er det en anden ting ved BSI, Kamran Hussain mener, man bør fokusere på:

– Jeg er imponeret over, at så mange mennesker med anden etnisk baggrund er dukket op og tager del i aktiviteterne i klubben. Sådan plejer det ikke at være.

En anden far, der er med til sæsonafslutningen denne lørdag, er Kambiz Sabiri Nicou. Han er far til Daniel, og han synes, der er noget helt særligt, der kendetegner BSI:

– Jeg kan ikke udtale mig om, hvordan det er på andre hold. Men jeg kan sige, at for Daniels hold, så er der kommet styr på det, efter de nuværende trænere har taget over.

Kambiz Sabiri Nicou mener, at drenge som hans Daniel primært tænker på fodbold:

– Fodbold handler ikke om politik og religion. De her drenge ved slet ikke noget politik. For dem handler det om fodbold.

 

Husk varmt tøj

– Er der andre spørgsmål? Zahid Mansoor kigger sig omkring. Pommes Fritesene er ved at være spist, de små søskende kan ikke sidde stille længere og om lidt er sæsonafslutningen forbi.

En mor siger noget, som kun kan høres oppe på forreste række.

– Det er rigtigt. Vi kender alle den danske vinter. Den kan skifte meget, og den kan også være kold. Det er derfor vigtigt, at I giver jeres drenge noget varmere tøj på, når vi træner uden for den ene gang om ugen i løbet af vinteren.

– Andet? Jamen, hvis der ikke er mere, så vil jeg bare sige tak for i dag. Zahid Mansoor går rundt og giver hånd til forældrene, der hanker op i børn og tasker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top