fbpx
Tilskud til fryser eller Hizb ut-Tahrir?
976278_597055070327652_2131219807_o-2.jpg
Henrik Rademacher fra Dansk Folkeparti mener, at Brøndby Kommune skal lade være med at give et tilskud til BSI
Ved sidste Kommunalbestyrelsesmøde blev behandlingen af en ansøgning fra BSI udskudt. Venstre og DF mener, at sagen handler om andet end en fryser.

– Jeg vil foreslå, at vi udskyder punktet til næste gang, da den dokumentation, vi har bedt ansøgeren fremlægge, endnu ikke er fremsendt. Sådan indledte borgmester Ib Terp (S) kommunalbestyrelsesmødet den 8. oktober. Umiddelbart en lille, ubetydelig kommentar om at udskyde en eventuel tilskudsbevilling til en ny fryser til en af kommunens fodboldklubber. Men da klubben bag ansøgningen er BSI, som af flere bliver kædet sammen med Hizb ut-Tahrir og radikal islam, er der ifølge både Dansk Folkeparti og Venstre meget mere på spil.

                                                               Ifølge V og DF var sagen mere end blot spørgsmålet om, hvorvidt BSI skal have en ny fryser med kommunalt tilskud eller ej:

– På mødet den 8. oktober blev punktet om tilskud til hårde hvidevare til BSI udsat. Det giver os i Dansk Folkeparti et håb om, at det helt bliver droppet. Vi kan selvfølgelig på ingen måde støtte op om ekstraordinære tilskud til BSI, så længe Hizb ut-Tahrir eller andre yderligtgående grupper er repræsenteret i bestyrelsen, siger Henrik Rademacher fra Dansk Folkeparti.

 

Manglende dokumentation

At punktet blev udskudt i forbindelse med kommunalbestyrelsesmødet skyldes, at Venstre har bedt BSI dokumentere behovet for en ny fryser. Men da dokumentationen ikke var fremsendt inden mødet, blev punktet taget af bordet. At andre ikke har bedt om dokumentation fra BSI før, undrer Mette Engelbrecht fra Venstre:

– Venstre har bedt om at se rapporten fra fødevarestyrelsen. Det undrer Venstre, at udvalget (Idræts- og Fritidsudvalget, red.) ikke har bedt om at se dokumentation for en påstand af denne art. Det er under alt kritik.

 

En anden grund

Behovet for nye hårde hvidvarer skyldes ifølge Mette Engelbrecht ikke Sundhedsmyndighedernes krav. Men helt andre omstændigheder:

– Vi har hørt fra borgere i Brøndby Strand, at kølefryseskab og andre hårde hvidevarer er blevet smidt ud, da de har været i berøring med svinekød. Vi håber selvfølgelig, at det er onde tunger der taler, men det har givet anledning til at vi i Venstre har bedt om dokumentationen.

 

Ansøgning som andre

Overfor disse påstande, fastholder borgmester Ib Terp (S), at sagen drejer sig om en ansøgning som alle andre:

– Normalt forudsætter vi, at løbende vedligeholdelse af udstyr varetages af den pågældende idrætsforening. Men Kommunalbestyrelsen har før dispenseret fra denne hovedregel, når vi har vurderet, at en forening er i en vanskelig og uforudseelig situation. Et flertal bestående af socialdemokraterne i Idræts- og Fritidsudvalget Socialdemokraterne mente, at en sådan situation forelå, og indstillede derfor imødekommelse af ansøgningen. Dansk Folkepartis udvalgsmedlem stemte imod. I Økonomiudvalget stemte Socialdemokraterne og SF´s medlem for bevilling, og Dansk Folkepartis medlem stemte imod.

I det hele taget mener borgmester Ib Terp (S), at det ville være langt mere problematisk ikke at give tilskuddet til BSI, end hvis det ender med, at kommunen giver et tilskud til BSI:

– I et retssamfund som det danske er det ulovligt at forskelsbehandle på grund af religion. Så længe vi ikke har grebet BSI i ulovligheder, er det vores pligt at behandle klubben som enhver anden klub.

 

I den forkerte retning

Borgmesterens forsikring om, at der intet unormalt er ved sagen, får dog ikke kritikken fra Dansk Folkeparti til at forstumme:

– Jeg finder at give denne støtte til BSI, er det samme som en godkendelse af bestyrelsen. Og en godkendelse af denne er en indirekte legitimering af at have folk i bestyrelsen som støtter Hizb ut-Tahrir. En forening som jeg ikke kan skelne ret meget fra holdningerne hos IS, Islamisk Stat. Det sender et forkert signal og gavner ikke integrationen som vi øser masser af penge i hvert år, siger Henrik Rademacher

2 kommentarer om “Tilskud til fryser eller Hizb ut-Tahrir?”

  1. Ben siger:

    Med al respekt så er disse politikere kun interesseret i at skabe yderligere polarisering og skyttegrave mellem folk. Man kan selvfølgelig ikke forvente andet af disse levebrødspolitikere som lever på løgn og hykleri. Især DF som udstiller deres overfladskhed og nærmere sig dumhed når den pedantiske Henrik sammenligner HT med Islamisk Stat, så viser det hvor galt og malplaceret man er. Hvis DF eksisterede under Hitler så har de stået og gasset jøder og sigøjner.

  2. Som indfødt Kommuneborger 65 år og Brøndby Fan hele mit liv,har Brøndby IF tvunget mig til og konvatere til FCK ,da de nu åbenlyst støtter Hitz-ut-tharir fodbold Brøndby Strand tidligere BSI,som blev kuppet af denne yderligt gående islamiske organision tidligere på året

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top