fbpx
Sociale bedragere falder igen i kommunens net
COLOURBOX2277011.jpg
Foto: Colourbox
At det er blevet til betinget fængsel til tre mænd og bøde til en kvinde for socialt bedrageri i Glostrup, blev kommunalbestyrelsen i Glostrup orienteret om ved sidste møde

Det betaler sig ikke at glemme at fortælle kommunen, at man har fået arbejde, når man samtidig er på kontanthjælp, viser fire sager, som Glostrup Kommune politianmeldte.

Retten i Glostrup tog i marts 2014 stilling til, hvorvidt en 37-årig mand med fortsæt havde fortiet eller afgivet urigtige oplysninger til kommunen. Pågældende havde undladt at oplyse om lønindtægter i et halvt år, mens han uberettiget modtog knapt 30.000 kroner i kontanthjælp. Manden blev idømt 40 dages betinget fængsel.

Ligeledes blev en 36-årig mand i juni 2014, idømt 30 dages betinget fængsel af Retten i Glostrup. Manden havde i fire måneder haft lønindtægt sideløbende med kontanthjælp for 27.500 kroner, uden at oplyse kommunen herom.

 

Troede han kunne låne

Ved retten i Glostrup tilstod en 38-årig mand socialt bedrageri, ved at have undladt at oplyse kommunen om lønindtægt for tre måneders arbejde, for derveduberettiget at have modtaget cirka 35.000 kroner i kontanthjælp. Manden forklarede, han fejlagtigt troede han kunne bruge pengene som et ”lån”, og efterfølgende betale kommunen pengene tilbage.

Retten i Glostrup idømte manden 60 dages betinget fængsel.

 

Glemte vikararbejde

En 42-årig kvinde havde i juli 2013 lønnet vikararbejde i tre dage, hvilket hun ”glemte” at oplyse kommunen om, og derved modtog knapt 3.000 kroner uberettiget kontanthjælp i perioden, som hun selvfølgelig skulle tilbagebetale.

Kvinden fik af Københavns Vestegns Politi herudover et bødeforlæg i marts 2014 på 2.500 kroner

 

 

 

 

 

Skal ikke betale sig

– Modtagere af sociale ydelser skal generelt være meget opmærksomme på de pligter, der følger med når man modtager en ydelse fra det offentlige, siger specialkonsulent Michael Jonasen fra Kontrolgruppen.

– Generelt skal det ikke betale sig at snyde samfundet, og vi er derfor meget konsekvente overfor dem der snyder. For det er jo i virkeligheden vores fælles husholdningskasse, man tager fra, slutter Michael Jonasen.

MO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top