fbpx
Rød blok bekymret for trafik ved nyt erhvervsområde
Trafikken omkring det kommende erhvervsområde beliggende ved Mjølnersvej og Hovedvejen var til debat på oktobermødet i Kommunalbestyrelsen

I forbindelse med at Daugaard Pedersen A/S etablerer et nyt detailhandelsområde ved Mjølnersvej og Hovedvejen, og der etableres en McDonald’s som drive-in, er der behov for konkrete vejændringer, for at den fremtidige trafikmængde på Mjølnersvej kan afvikles betryggende. Sådan lyder det fra dagsordenen til punkt 11, der var til behandling ved oktobermødet i Kommunalbestyrelsen.

Efter en undersøgelse ønsker Glostrup Kommune blandt andet at etablere bedre forhold for bløde trafikanter på Hovedvejen ved opdelingen af de mange trafikretninger i krydset Hovedvejen og Mjølnersvej for på den måde at øge sikkerheden.

Man vil blandt andet ændre af signalkrydset Mjølnersvej og Hovedvejen samt lave ny signalregulering ved Hermods Allé, og helst inden butikkerne forventes at åbne 1. februar. Derfor haster etablering af en ny signalregulering ved Hermods Allé.

For at lette gennemførelse af projektet, blev det i de afsluttende forhandlinger foreslået, at opdele projektet således at ny signalregulering ved Hermods Allé udføres af Daugaard Pedersen A/S hurtigst muligt uden deltagelse af Glostrup Kommune, der dermed skal betale mindre og ender med at finansiere 3,1 million kroner.

 

Krav fra opposition

Robert Sørensen fra Enhedslisten i Kommunalbestyrelsen bad om ordet ved vedtagelsen.

– Da jeg i starten af året som nyvalgt til Kommunalbestyrelsen blev enig med resten af Kommunalbestyrelsen om at udskyde opførelsen af varmtvandsbassinet med et år for at afsætte flere penge til bassinet, blev jeg mødt med udtalelsen: “Når vi bygger Glostrup, så gør vi det ordentligt første gang”. Det blev jeg glad for at høre, fortalte Robert Sørensen.

– Men med anlægsprojektet for ombygning af Hovedvejen og Mjølnersvej vælger et flertal nu, at den halve løsning er i orden.

Robert Sørensen henviser til en rapport fra Viatrafik, som beskriver at det optimale for at undgå ophobning af biler i myldretiden, når man kommer fra bymidten i Glostrup, er at etablere to venstresvingsbaner med bunden venstre pil.

– Nu vil et flertal så anlægge den billigere og efter min mening halve løsning, hvor man laver den nuværende ventresvingsbane længere. Fodgængere og cykelister skal også i fremtiden med dette anlægsprojekt nøjes med små fortove og cykelstier hvor man ikke kan cykle to og to ved siden af hinanden, og tilmed på en skole vej. Helt ærligt. Det er bare ikke i orden.

Enhedslisten stemte imod anlægsforslaget.

– Det gør vi fordi vi vil bygge ordentligt. Første gang, sagde Robert Sørensen.

 

SF for cyklister

Mette Vennestrøm fra Socialistisk Folkeparti (SF) bad ligeledes om ordet.

Hun pegede på, at SF kun kan stemme for en aftale, som også omhandler cykelsti langs den nordlige del af Mjølnersvej. Grunden er, at det er en skolevej og den fremadrettet kommer til at blive belastet ”meget ekstra af trafikken til det nye erhvervsområde”. Vennerstrøm ønsker derfor en løsning, hvor en cykelsti indgår i projekteringen.

– Nu står vi overfor et forslag, hvor cykelstien er pillet ud. Jeg ved ikke lige, hvor det er kæden er hoppet af.

Sammen med Socialdemokraterne foreslog SF, at man holdt fast i et tidligere forslag med højere finansiering fra kommune for at sikre cykelstien. Dette blev nedstemt af flertalsgruppen.

 

Ude af proportioner

– Jeg konstaterer endnu en gang, at oppositionen hellere vil føre symbolpolitik end deltage i det virkelige liv, siger borgmester John Engelhardt fra Venstre.

– Der forelå til mødet en underskrevet aftale med den virksomhed, som er med til at udvikle et erhvervsområde, som i rigtig mange år har ligget brak. Og så går det hele op i oppositions-hat og briller fordi en cykelsti ikke er bred nok. Det er helt ude af proportioner.

John Engelhardt mener, at oppositionen således nu har både stemt imod ændringer til lokalplanen og ”en fornuftig aftale med erhvervslivet”.

– Vi har i år sat en ekstra pulje af til cykelstier og fortove på 2,5 millioner kroner. Jeg har ikke til sinds at love, at de lige skal bruges, hvor der allerede er en cykelsti i forvejen, og hvor det oven i købet er nødvendigt at ekspropriere ejendom for at komme til, siger Glostrups borgmester.

Flemming Ørhem fra Dansk Folkeparti konstaterer ligesom Engelhardt, at der allerede er en cykelsti på Mjølnersvej.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top