fbpx
Præsten takker af
Folkebladet-præst.jpg
Efter 34 år som præst ved Brøndby Strand Kirke stopper Lilian Konggaard med udgangen af oktober
I 34 år har Lilian Konggaard været præst ved Brøndby Strand Kirke. Men med udgangen af oktober er det slut. Lilian Konggaard går nemlig på pension

Mange ting har ændret sig, siden Lilian Konggaard blev ansat som præst i Brøndby Strand. Beboersammensætningen er blevet en anden, og kirken er kommet til. Men netop denne store forandring er noget af det, Lilian Konggaard tænker tilbage på med glæde, når hun med udgangen af oktober indleder sin nye pensionisttilværelse:

– Da jeg begyndte, var der ingen lokal opbakning, og noget af det første, jeg gjorde, var at inddrage konfirmanderne og forældrene. Det var hårdt og ikke altid så sjovt, men når jeg nu møder konfirmander fra dengang, der skal have deres børn døbt, så er det dejligt, fortæller Lilian Konggaard.

 

Forandret område

Brøndby Strand har ændret sig drastisk i løbet af de år, Lilian Konggaard har været præst i området, og hvilket også har haft betydning for, hvem der bruger kirken:

– Til at begynde med var området et udflytterområde. Men nu er området jo et multietnisk område, hvor der bor mange forskellige mennesker. Det mærker vi også ved gudstjenesterne, hvor der også kommer afrikanere og østeuropæere. Også selvom de er katolikkere.

Det at stå på prædikestolen og se ud over så blandet en forsamling er i det hele taget noget, Lilian Konggaard er glad for:

– Når jeg står deroppe og ser de mange forskellige mennesker, der sidder nede på kirkebænkene, så tænker jeg på, hvor stor mangfoldigheden er, og hvor farverig forsamlingen er.

 

Præst på rette plads

Lilian Konggaard kommer ikke oprindeligt fra et kirkeligt miljø, og netop dette har formet hendes tilgang til arbejdet:

– Jeg ville gerne være præst for dem, der ikke har tradition for at bruge kirken. Det var min motivation til at begynde med, og det er det stadig, så det har jeg holdt fast i hele vejen igennem mit arbejde.

 

Dem ingen ser

Et af de områder, Lilian Konggaard har vægtet højt i arbejdet som præst, er dem, der har problemer og modgang i livet:

– Det er vigtigt, man som kirke og præst er der for dem, der ikke altid bliver set og hørt, men som har oplevet en sorg.

 

Litteratur og gåture

Men nu er det altså snart slut med livet som præst, og selvom Lilian Konggaard er ked af at stoppe, er der også noget, hun glæder sig til:

– Jeg skal gå nogle lange ture og så skal jeg læse noget almindelig, flad litteratur som nogle krimier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top