fbpx
Politikere indgår et bredt budgetforlig i Brøndby
Den 8. oktober blev der vedtaget et nyt budget for Brøndby. Alle partierne står bag

Der var enighed hele vejen rundt. Alle partierne i Brøndby ville stå bag kommunens budget for 2015. Men tilfredsheden med aftalen kom dog til udtryk på forskellig vis. For eksempel ville Venstre gerne have haft et helt andet grundlag at indgå aftalen på:

– Vi er gået med i budgettet for at hive budgettet i en mere borgerlig, liberal retning, fordi vi kunne frygte, hvad der kunne komme ud af et budget uden Venstre, udtalte Mette Engelbrecht fra Venstre i forbindelse med vedtagelsen.

Borgmester Ib Terp (S) var i modsætning til dette meget tilfreds med aftalen:

– Siden 1.behandlingen er der sket det glædelige, at alle Kommunalbestyrelsens partier har indgået en budgetaftale.

 

Forskellige gode ting

Særligt tre ting fremhæver borgmester Ib Terp som positive ved budgettet:

– Besparelsespuljerne til senere udmøntning reduceres med tre mio. kr., og der afsættes lidt flere penge til kultur, dækningsafgiften nedsættes fra 9,9 til 9,8 promille og anlægsbudgettet reduceres med 12 mio. kr., hvilket har betydet, at et mindre antal projekter er udgået, reduceret eller skubbet til 2016. Skolernes konto til indvendig vedligeholdelse er dog øget med tre mio. kr.

 

Solid økonomi

Vagn Kjær-Hansen fra SF var også tilfreds med aftalen:

– SF-Brøndby har indgået budgetforlig med alle partier i kommunalbestyrelsen. Det har vi gjort uden betænkeligheder, fordi det er et godt budget for 2015, som Brøndby får. Kommunen har heldigvis en solid økonomi, og derfor er der råd til at investere over 100 millioner i anlæg i 2015.

Også Enhedslisten var ifølge Steen Andersen overordnet set tilfreds med, at alle partier står bag aftalen:

– Jeg vil gerne sige tak til alle parter for en fornuftig omgang.

 

Skolerne tilgodeses

En del af næste års budget går til skolerne, og det glæder Vagn Kjær-Hansen:

– Pengene til anlæg går blandt andet til skolerne, som nogle steder har brug for en ekstra istandsættelse. Derfor glæder det SF, at vi har afsat ekstra tre millioner i 2015 til indvendig vedligehold, og de følges af andre tre millioner i 2016. I det løbende budget er der i forvejen syv millioner årligt til skolernes vedligeholdelse og renovering, og de får også glæde af midlerne til energirenoveringer.

 

Jobs og ældre medborgere

Hos Venstre var der trods alt også plads til at glæde sig over dele af aftalen, herunder pengene til skolen:

– Vi er meget tilfreds med at have medvirket til, at der tildeles tre mio. til renovering af folkeskolerne, og så er vi er glade for, at der er tilgodeset investeringer i beskæftigelsesindsatsen, ligesom vi også er meget tilfreds med at besparelserne på de svageste ældre, de udsatte, børnene i daginstitutioner, de tvangsfjernede børn er nedsat i forhold til det budgetforslag, borgmesteren under førstebehandlingen præsenterede for kommunalbestyrelsen, udtalte Mette Engelbrecht

 

Busdrift på Køgevej

En del af budgettet for 2015 skal bruges på at forbedre busdriften på Køgvej. En god prioritering ifølge Vagn Kjær-Hansen:

– Til en forbedring af busdriften langs Køgevej i Brøndby Strand har vi afsat 400.000 kroner årligt, selv om der endnu ikke er fundet en konkret løsning. Det håber jeg snart lykkes. Der er borgere i den østligste del af Brøndby Strand, som har omkring en kilometer til nærmeste offentlige transport, hvis vi ser bort fra Flextur, som ellers er et udmærket tilbud til alle i Brøndby. Det synes vi i SF er lige vel langt at skulle gå for at komme til en bus.

En holdning Mette Engelbrecht også har:

– Vi er meget tilfredse med, at der bliver afsat 400.000 kr. til bus på Køgevej

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top