fbpx
Multihuset hjælper med digital post
Fra den 1. november kommunikerer det offentlige kun digitalt. Multihuset hjælper socialt udsatte til at blive klar til udfordringen

For mange vil det ikke betyde det store, når det offentlige fra den 1. november begynder at kommunikere udelukkende digitalt. Mange er nemlig allerede så vant til at digitale liv, at det blot vil betyde endnu et lille skridt i den digitale retning. Men der er borgere, for hvem det kræver ekstra træning. Nogle af dem, er de borgere, Multihuset hjælper:

– Vi har lavet nogle kurser, hvor man kan få hjælp. Vi hjælper for eksempel med at bestille og bruge nem-ID, ligesom vi hjælper med at få ringet til bankens support. Her i september har vi nok haft ti på kursus, fortæller Tim Jørgensen, der er ansat i Multihuset

 

Mange tilbud i et

Multihuset er et tilbud til socialt udsatte i Brøndby, og tilbuddene er delt op i fire cafeer, der blandt tæller en cafe til tidligere misbrugere og en cafe for psykisk skrøbelige unge. Det er disse forskellige grupper, Tim Jørgensen og de øvrige medarbejdere forsøger at hjælpe til at blive klar til at modtage digital post fra den 1. november:

– På en måde afspejler de holdninger, vores brugere har, nok den generelle holdning. 90 procent af dem under 50 år har et nogenlunde kendskab til det digitale. De har smartphones eller tablets og er vat til det. De ældre har derimod ikke den store erfaring

 

Digitalt CV

Flere af dem, der kommer i Multihuset er på kontanthjælp og skal derfor være jobsøgende. Det har ifølge Tim Jørgensen haft en hel konkret betydning i forhold til deres evne til at kommunikere digitalt:

– Når man er på kontanthjælp, er man forpligtiget til at lægge sit CV på nettet. Derfor har nogle af vore brugere været tvunget til bruge computer, og dermed har de vænnet sig til det

 

Mulig dispensation

Selvom det offentlige altså fra 1. november går over til at kommunikere digitalt, så er der mulighed for at søge dispensation. Det kan Tim Jørgensen og hans kolleger også hjælpe med:

– Kan man ikke finde ud af det, så kan man søge dispensation. Vi kan hjælpe med at henvise til, hvor man kan det. Men nu må vi se, hvor mange, kurserne hjælper.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top