fbpx
Gravearbejde i Lagesminde Allé-kvarteret
Alle villaer i Lagesminde Allé-kvarteret skal have nye vandrør, da de gamle er slidte. Med de nye rør kommer der også mere tryk på vandet i en del af villaerne.

 Gravemaskiner er gået i gang på Lagesminde Allé og Riggersvej. I løbet af efteråret bevæger de sig videre ned mod Gammel Køge Landevej ad Matrosvej, Sejlmagervej og Strandfogedvej, som også skal have nye vandrør.

– Vi kommer ikke til at forstyrre trafikken, og vi har valgt en metode, hvor vi generer beboerne mindst muligt, mens arbejdet står på, siger projektleder Bibi Shabeer fra Hofor

Grunden til dette skyldes ifølge Bibi Shabeer en hel bestemt teknik:

– Vi behøver kun at arbejde i fortovet og den grønne rabat, for vi skyder de nye vandrør ind i de gamle. På den måde behøver vi ikke grave de gamle rør op, vi skal bare ned og åbne dem, så de nye rør kan komme ind. Og vi arbejder kun i dagtimerne i hverdagene, så beboerne får fred om aftenen og i weekenderne.

Med de nye rør er alle villaer i kvarteret sikret en stabil vandforsyning mange år frem, og i de huse, der ligger længst væk fra hovedledningen på Lagesminde Allé, kommer der mere tryk på vandet i vandhanerne, når de nye rør sluttes før jul.

For miljøet er de nye rør ifølge Bibi Shabeer også en gevinst:

– De holder tæt også i fremtiden, så vi undgår, at dyrebart, rent drikkevand siver ud i jorden undervejs. I fremtiden er det ikke sikkert, at vi danskere har ubegrænset mængder af rent vand, for mange vandboringer er truet af forurening fra for eksempel pesticider, som haveejere og landmænd sprøjter deres planter med. Derfor er det vigtigt, at vi passer godt på det vand, vi har

Hofor informerer alle berørte beboere per brev og har sat skilte op i kvarteret med telefonnummer til lederen af gravearbejdet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top