fbpx
Frivillig fredag fejret
Frivillig-Fredag-14.jpg
Den landsdækkende begivenhed Frivillig Fredag blev i år i Glostrup brugt til at skaffe frivillige til Ældrecenter Dalvang.
Landet over blev der fejret Frivillig Fredag i fredags med temaet ”Frivillig, der hvor du lever”. Frivillig Fredag er en anerkendelse af de frivilliges indsats, og de frivillige fra Glostrup, der var mødt op ved Ældrecenter Dalvang, fik en hyggelig eftermiddag. Ligesom sidste år var de frivillige med til at plante et frivilligbed, hvor forårsblomster næste forår vil minde os alle sammen om, hvilket stort arbejde de frivillige udfører.

– Bedene symboliserer det store frivillige engagement og de mange frivillige, der er med til at gøre en forskel for andre, og bedene er samtidig et fantastisk eksempel på, at frivilligheden blomstrer i Glostrup, sagde borgmester John Engelhardt (V) i sin tale.

Samtidig blev dagen brugt som et forsøg på at skaffe endnu flere frivillige, denne gang til Dalvangs Venner.

Hygge med de ældre

På ældrecenteret ønsker de sig nemlig, at der kan være flere aktiviteter for de ældre. Det skal ikke være kedeligt og ensomt at være på plejehjem, mener Karina Bæk, projektleder på Dalvangs Venner.

– Der skal være liv i livet, livet er ikke slut, når man flytter på plejehjem. Det betyder meget for de ældre, at det er frivillige og ikke os ansatte, der laver noget med dem. Frivillige kommer, fordi de har lyst til at være sammen med de ældre, fordi de der interesserede i de ældre, siger hun og understreger også, at alt hvad frivillige kommer til at lave, vil være opgaver ud over personalets nuværende opgaver.

– De skal på ingen måde ind og tage vores job, vi gør det her for at give noget ekstra til borgerne. Det er på ingen måde plejeopgaver. Der vil altid være personale med, der kan tage sig af plejeopgaver, siger hun.

To af de frivillige, der allerede er på ældrecenteret er Tove Baun og Anni Kolze. De har en sanggruppe med de ældre.

– De hygger sig med det og det gør vi også, siger Tove Baun.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top