fbpx
Chef i borgerservice: Det kan blive nødvendigt at bede borgerne blive hjemme
Normalt er der ingen problemer. Men engang imellem bliver nogle borgere så truende, at kommunen beder dem holde sig væk, siger chef i borgerservice

Kom igen om et halvt år. Den besked kan man i yderste konsekvens få af Brøndby Kommune, hvis man har opført sig truende over for kommunens medarbejdere. Men det er ikke hverdagskost:

– Ja, det er også noget, vi kender til i Brøndby Kommune. Men det er altså ikke noget, der sker så tit, fortæller Flemming Jensen, der er souschef i Borgerservice.

 

Ikke det første skridt

I midten af juni kunne nyhedsmagasinet Danske Kommuner fortælle, at otte ud af ti danske kommuner opererer med såkaldte fremmødeforbud, forbud mod at en borger henvender sig til kommunen i en bestemt periode. Dengang udtalte formanden for Rådet for Socialt Udsatte, Jann Sjursen, til nyhedsmagasinet Danske Kommuner:
”Jeg vil ikke bagatellisere det på nogen måde, men det er en form for falliterklæring, når man tyr til et fremmødeforbud, selv om der kan være mange gode grunde til, at man gør det.”
At det kan have alvorlige konsekvenser for den enkelte borger, at han ikke må komme på kommunen i en periode, er Flemming Jensen enig med Jann Sjursen i, og derfor er fremmødeforbuddet også det sidste middel, kommunen tyr til, hvis der er

problemer: også:

– Hvis vi oplever problemer med en borger, så har vi den procedure, at jeg eller en anden chef ringer og taler med vedkommende. Og faktisk oplever vi i flere tilfælde, at den pågældende borger er ked af det, fordi vedkommende ikke er klar over, hvor voldsomt det kan virke for en medarbejder, når borgeren er truende.

 

Ingen umiddelbar
stigning

Ifølge nyhedsmagasinet Danske Kommuner kan en af årsagerne til, at kommunerne i stort omfang gør brug af fremmødeforbud, være, at nogle borgere føler sig meget presset af politiske tiltag. Det billede kan Flemming Jensen dog ikke genkende fra Brøndby Kommune:

– Jeg synes ikke umiddelbart, vi kan mærke de store politiske reformer. Da beskæftigelsesreformen trådte i kraft ved årets begyndelse gav det ikke øget pres på vore medarbejdere. Men jeg synes også, vi har gjort en del for at informere borgerne om konsekvenserne af reformen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top