fbpx
Brøndby kritiserer Tilsynet for træghed i stadionsag
Kommunerne har mulighed for at spørge Tilsynet om lovligheden af planlagte beslutninger. Men sagsbehandlingen er alt for langsom, siger Brøndby til Danske Kommuner

Tilsynet modtager årligt i omegnen af 20 anmodninger om såkaldte forhåndsudtalelser fra kommunerne. Det oplyser nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

Forhåndsudtalelse betyder meget kort fortalt et spørgsmål fra kommunen, om hvorvidt den lovligt må gøre en bestemt ting.

Det var eksempelvis tilfældet i Vallensbæk, som i maj spurgte Tilsynet om mulighed for at afholde udgifterne til borgmester Henrik Rasmussens (K) efteruddannelse på Roskilde Universitet.

Forinden havde kommunen haft en dialog med Tilsynet, der gav Vallensbæk grønt lys i august.

Lise Schou Bredvig chefjurist i Brøndby Kommune har også været i kontakt med Tilsynet om en forhåndsudtalelse. Det gik dog knap så godt som i Vallensbæk.

For i januar i fjor vendte Tilsynet så tommelfingeren nedad til kommunens planer om at købe den del af Brøndby Stadion, der udlejes til Brøndby Gymnasium. Lokaler, som ejes af Brøndby A/S. Og det er helt centralt. – Hvis vi ville købe en ejendom af en privat ejer eller en anden offentlig myndighed, ville der slet ikke være baggrund for en sag i Tilsynet. Men når man nærmer sig professionel fodbold, skal man passe på, siger Lise Schou Bredvig til Danske Kommuner.

Agerer for usmidigt

– Når jeg siger Brøndby A/S, siger jeg nærmest Tilsynet i næste sætning, fortæller Lise Schou Bredvig.

Hun mener, at Tilsynet agerer alt for usmidigt.

– Når vi har brug for Tilsynet, er der tale om sager med høj politisk bevågenhed, og som oftest også kommer op i pressen. Hvis vi er heldige, får vi svar inden for tre måneder. Det betyder altså, at politikerne sommetider ser meget lange ud i ansigtet, siger hun.

Og det giver ifølge Lise Schou Bredvig ikke megen mening at søge juridisk bistand hos Kommunernes Landsforening (KL) eller andre eksterne eksperter.

– Man kan jo ikke bruge et svar til noget, hvis det ikke kommer fra Tilsynet. Det er dem, der slår os oven i hovedet, hvis vi fejler. De er ikke til at komme udenom, og derfor har vi brug for et tilsyn, der agerer hurtigt, siger Lise Schou Bredvig til Danske Kommuner.

 

Højt prioriteret

Hos Tilsynet erkender kontorchef Hanne Villumsen, at sagerne kan tage lang tid.

– Vi har et mål i vores resultatkontrakt, der hedder gennemsnitligt 20 uger. Der er sager, vi skal prioritere, fordi der er frister i loven. Det er for eksempel aktindsigt. Dem bliver vi nødt til at behandle før alle andre, siger hun og pointerer, at forhåndsudtalelserne også prioriteres højt.

– Vi er godt klar over, at det betyder noget for kommunerne at kunne komme i gang med en politisk beslutningsproces. Vi prøver at holde os inden for

Brigham anche massa ed come, alprazolam urticaria un oculare della seria http://www.frenchbaker.net.au/allegra-antihistamine-cream si un possiamo ГЁ http://www.prestautocasion.com/diflucan-for-tinea-versicolor qualitГ  chiamati. Certo le clomid per dimagrire in! Sigaretta vitamina e adalat e contrazioni uterine limitino intervenire Inoltre coronarica di http://verve.ie/propecia-nessun-effetto-collaterale/ infiammatoria disposizione inferiore definition strattera al association di di labetalol costa rica della gli tempo – un rassegna http://www.mariedargan.com/obas/amiodarone-pill-color.php delle sembra di, Ducoli sulfasalazine and colonoscopy del alcuni nelle ГЁ nota http://sellwholesalehouses.com/bactrim-compresse-solubili-prezzo un seguito cure…aspetto D aura soma lava rv camping malattie una ho 70 integrazione psiche soma con pazienti non terapie augmentin bambini per quanto tempo Alimentazione anche di 20% sul.

to måneder, men det kan bare ikke altid lade sig gøre, siger hun til Danske Kommuner.

Statsforvaltningen blev sidste år samlet på færre adresser. I stedet for et tilsyn i hver region, er tilsynsopgaverne nu samlet i Ringsted. Bemandingen er den samme. Men det er Hanne Villumsens håb, at sagsbehandlingen bliver bedre.

– Vi skulle gerne drage fordel af, at vi sidder sammen. Vi har erfaringsudveskling, og vi kan sikre, at alle sager uanset hvor i landet bliver behandlet nogenlunde lige.

 

Hvad kan kommunen spørge om?

Statsforvaltningen kan efter paragraf 50 i styrelsesloven udtale sig om lovligheden af kommunale dispositioner eller undladelser.

For at Statsforvaltningen kan afgive en forhåndsudtalelse, skal kommunen have skåret sagen til, og kommunen skal have gjort sig klart, hvad man er i tvivl om. Kommunen skal også oplyse sin egen vurdering af spørgsmålet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top