fbpx
Borgmester beroliger efter politisk tvist om Sommerfuglens bygning
Sag nummer 15 ved Kommunalbestyrelsens møde handlede om en permanent bygning ved Sommerfuglen. Der måtte dog gribes til time-out under mødet, hvor en mistillid til embedsværk blev udtrykt klart

Kommunalbestyrelsen skulle ved oktobermødet tage stilling til, om den midlertidige bygning i institutionen Sommerfuglen skal erstattes at en anden bygning. Der er dog tale om en pavillon, der ifølge Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti med stor sandsynlighed har skimmelsvamp.

Oplysningen har de fået fra en embedsmand i Vallensbæk Kommune, lyder det fra partierne, der gjorde opmærksom på dette ved oktobermødet i Kommunalbestyrelsen. Det fik borgmester Henrik Rasmussen til at afbryde mødet i cirka 15 minutter med en time-out. Herefter kunne han afkræfte, at der var tale om skimmelsvamp.

Socialdemokratiet undrer sig over, at det ikke var kommet frem før mødet, at der ikke var skimmelsvamp.

– Socialdemokraterne har i hvert fald ikke forelsket sig i gammelt krydsfiner og spånplade, lyder det fra Søren Wiborg, Socialdemokraterne.

Ifølge hans oplysninger har bygningen stået adskilt og u-opvarmet i cirka to årmed efterfølgende vand og fugtskader til følge.

– Der er tale om en barak, som et hospital har brugt som nødløsning i forbindelse med sammenlægning af afdelinger.

Pavillonen er ikke bygget til at huse en daginstitution. Der er tale om moduler hvor lokalerne har den størrelse de har. Det bliver aldrig optimalt, siger Søren Wiborg.

 

Permanent bygning

Socialdemokraterne ønsker en permanent bygning til Sommerfuglen. Det er ifølge S den eneste rigtige løsning i stedet for den konservative plan om pavillonen.

– Det er på tide, at flertallet i kommunalbestyrelsen begynder at opføre sig anstændigt over for vores børn, sagde Socialdemokraternes Martin Nelson under mødet.

Partiet vil nu have pavillonen undersøgt for skimmelsvamp af enten Teknologisk Institut eller anden uvildig byggesagkyndig institution.

– Socialdemokraterne har ikke tillid til, at forvaltningen kan lave en uvildig vurdering af pavillonens sundhedstilstand, idet der er kommet skiftende forklaringer, ligesom det er forvaltningen, der har stået for indkøb af pavillonen og derfor kan blive mistænkt for at støtte op om flertallets dagsorden.

Også Dansk Folkepartis Kenneth Kristensen Berth markerede sig markant.

– Vi mener simpelthen ikke, at en udtjente pavillonbygning fra Amager Hospital, som har stået opmagasineret på kommunens materielplads, kan tjene som permanent bygning i daginstitutionen Sommerfuglen. Tilmed har vi nu fået at vide, at bygningen skulle have fugtskader og være ramt af skimmelsvamp, sagde Berth.

Han henviser til, at det fremgår af bilagsmaterialet, at der er fugtskader i pavillonen som skal undersøges og udbedres.

– Vi ved, at hvis man opholder sig i en fugtig bygning med skimmelsvamp, så kan det give varige gener i form af allergi og astma. Det kan vi ganske enkelt ikke være bekendt at byde vores børn.

Socialdemokratiet ønsker, at der i stedet opføres en regulær bygning ved Sommerfuglen. Det ønske tilslutter vi os.

 

Ingen skimmelsvamp

Borgmester Henrik Rasmussen afviser enhver anklage om skimmelsvamp i pavillonen, han betegner som elementbyggeri.

Sagen handler mere om, at S og DF er uansvarlige, siger han.

– Der er nogle politikere, der har meget travlt med at fortælle en meget dårlig historie om, at vi er ved at bygge en ny institution, og man ikke har tillid til forvaltningen, siger Henrik Rasmussen til det frontale angreb, som Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti i sjælden forening markerede under oktobermødet i Kommunalbestyrelsen.

Henrik Rasmussen afviser blankt oplysningerne om, at pavillionen skulle have skimmelsvamp.

– Jeg har talt med mine fagfolk, for at få at vide hvad der er op og ned. Skimmelsvamp har ikke noget på sig. Men jeg vil være helt sikker, og det behøver jeg tid til at finde ud af. Jeg var ikke sikker i går på mødet, men det er jeg nu, forklarer Henrik Rasmussen om nødvendigheden bag time-outen, han tog på mødet.

– Lever man i en skraldespand, så finder man skrald, citerer borgmesteren Folketingets formand Mogens Lykketoft for engang at have sagt og henviser til, at stilen fra Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti har gjort indtryk på ham.

Den hårde tone på mødet gør, at borgmesteren udtrykker stor forargelse over for Folkebladet, hvortil han fortæller, at han nu må forberede sig på denne nye stil fra Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne.

– Jeg vil forberede mig på, at dette er stilen fremadrettet.

 

Bare rolig

Henrik Rasmussen ønsker at afkræfte S og DF’s udlægning over for forældre og børn.

– Det her berører jo børn og forældre, og derfor er det ikke ansvarlig politik at skræmme sådan her. Jeg ville da som forælder ikke føle mig tryg ved den slags historier.

Det er ifølge Henrik Rasmussen DF og S’s historiefortælling eller ”storytelling”, som borgmesteren kalder det, der er sagens største problem.

– Det er uheldigt, når DF og S er ude og fortælle en skræmmehistorie om, at vi kunne finde på at bygge en institution med skimmelsvamp. Når man er ude og fortælle sådan en historie, så må jeg tænke mig godt om, hvis den storytelling spænder ben for processen, siger borgmesteren og forklarer igen, hvorfor han vil undersøge sagen bedst muligt, eksempelvis under time-outen, før han kan vide sig sikker som nu.

– Jeg har ikke mere travlt, end at jeg vil have helt dækning for, at det foregår sådan, så det ikke bliver en dårlig historie.

Det er ikke rimeligt. Derfor stopper jeg op. Vores børn- og familieliv har høj prioritet.

Handler det her om historien eller sagen, som du ser det?

– Det her handler om historien. Når man så aktivt forfølger denne her historie på denne måde, så er det gået for langt. Når forvaltningen nu fortæller én ting, så skal man stole på den.

 

V ikke afvisende

Niels Jørgensen fra Venstre er ikke på forhånd afvisende over for, at kommunen opfører en pavillon i stedet for et murstensbyggeri

– Alle bygningsmæssige, sundhedsmæssige og arbejdsmæssige forhold skal selvfølgelig forudsættes minimum at være overholdt, men også gerne fremtræde bedre. Der kan dog sagtens være tale om en dårlig langtidsinvestering, og her mangler vi sammenligningsgrundlag, siger Niels Jørgensen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top