fbpx
Udsatte unge får lokaler i Glostrup
IMG_0345.jpg
Indvielsen af Globus blev markeret med borgmestertale og rundvisning af blandt andet Danielle Kishert på 18 år. Foto: Mads L. Orry
Bostedet Globus fik indviet lokaler torsdag i sidste uge, og beboerne var mildest talt glade for de flotte faciliteter

At være ensom, ung og udsat er ikke let. Og ikke at høre til et sted, gør ikke livet lettere. Men har du et hjem, dit eget værelse og folk omkring dig, som kan rumme livets svære tider, går det lettere.

Sådan kan historien om Globus sammenfattes, og i den fortælling spiller bostedet for udsattes unges nye lokaler på Hovedvejen 51 en central rolle. Lokalerne blev indviet i torsdags med tale fra borgmester John Engelhardt, der også klippede snoren til indgangen.

Førhen hed tilbuddet PitStop, der i dag er vokset og gået fra fire til otte beboere.

– Jeg er sikker på, at denne dejlige villa vil danne rammen om et godt hjem for de børn og unge, der bor her i dag – og selvfølgelig også for de, som kommer til at bo her i fremtiden. Må Globus blive rammen for et godt børne- og ungeliv i Glostrup og god ballast i det videre liv, sagde John Engelhardt i sin tale.

 

Ikke ensom mere

Danielle Kirshert på 18 år er beboer i Globus med eget værelse. Hun er lige blevet optaget på en pædagogisk uddannelse, og det betyder meget for den unge kvinde.

– Jeg flyttede ind i det tidligere Pitstop for 1½ år siden, og dengang stolede jeg ikke på voksne. Det gør jeg i dag. Og når jeg nu er blevet optaget på en uddannelse, synes jeg, at tingene begynder at blive bedre for mig, siger Danielle Kirshert, der er vokset op med en mor, der var alkoholiker og en far, hun ikke har set meget til ifølge hende selv.

– Jeg var overladt meget til mig selv, og ligesom mange andre unge, der kommer her, har jeg følt mig meget ensom. Det er jeg ikke mere. Faktisk har hele den her proces gjort, at jeg også gerne vil arbejde med udsatte unge selv fremover.

Danielle Kirshert flytter fra Globus, når hun er færdiguddannet om tre år, er hendes plan.

 

Tryghed er kernen

For leder af Globus, Michelle Vinzents, er tryghed og en struktureret hverdag grundstenene for behandlingsinstitutionen.

– Vores unge mennesker har det til fælles, at de har oplevet mange svigt i deres liv. I den forbindelse er vi deres forældre i det daglige i dag. Vi tænker hele tiden i at skabe trygge relationer sammen med de unge og vi sikre at de får mulighed for at udfolde sig i lighed med deres jævnaldrende. Og der spiller lokaler faktisk en vigtig rolle, hvis du aldrig har oplevet at kunne sidde stille og rolig i en stue og hygge. Det kan vi her som en familie, siger Michelle Vinzents, der forklarer, at de unge ifølge lovgivningen i dag kan være anbragt indtil det 23. år.

– Vores mål er, at alle kommer i gang med en ungdomsuddannelse. Altså dem, der kan. I al fald er uddannelsesforløbet vigtigt i vores vurdering af deres parathed til at bo selv og mestre en voksen tilværelse.

Selvom det ikke er målet i sig selv, så får de unge beboere botræning hos Globus, hvilket indebærer, at alle har en maddag og hjælper med praktiske gøremål som i en almindelig familie.

 

Uddannelse er nøglen

Direktør for børneområdet i Glostrup Kommune, Lene Magnussen, er enig med Globus’ ledelse i, at uddannelser helt centralt for de unge beboere.

 

– Vi ved, at sandsynligheden for at ryge på kontanthjælp eller på anden måde blive marginaliseret på jobmarkedet eller i livet generelt, er væsentligt mindre, hvis den unge har en uddannelse. Og derfor er jeg helt enig i, at uddannelse derfor også skal være en central del af hverdagen for de unge beboere hos Globus, siger Lene Magnussen.

 

– Vi er i direktionen meget optaget af, at borgere på alle planer i Glostrup Kommune skal mestre deres eget liv. Og det gælder også de unge beboere hos Globus. Man skal være kaptajn i sit eget liv, og jeg er meget glad for, at de unge derfor nu har fået lokaler og hjerterum her hos Globus til at kunne komme på og følge den gode kurs ud i livet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top