fbpx
Terry og de andre veteraner blev fejret i Glostrup
140905-080504.jpg
Talen fra borgmesteren var hjertelig og til veteraner som Terry Pedersen her til venstre. Foto: Martin Simonsen
Glostrup Kommune markerede med flag-hejsning og taler, at byen består af modige folk, der har været i krig for landet. Der lød en tak

 Dybfølt. Sådan var takken fra borgmester John Engelhardt til de lokale, udsendte militærfolk, der fredag morgen blev fejret foran rådhuset med flaghejsning, musik fra det lokale byorkester og taler.

Veteranerne kunne dermed også få en lokal hilsen med.

– Det er tankevækkende, at vi i en så lille kommune som Glostrup har langt over 100 borgere, der har været udsendt for Danmark, inden for forsvaret, beredskabet, politiet eller for sundhedsområdet, lød det i John Engelhardts tale.

– I er alle på et tidspunkt af jeres liv rejst ud for at gøre en forskel og kæmpe for værdier, som I – og langt de fleste danskere – tror på bør gælde for alle mennesker. Uanset om man bor her i Glostrup, Kabul, Damaskus eller Bagdad.

Borgmesteren takkede de tidligere udsendte på hele byens vegne.

En af de tidligere udsendte var Terry Pedersen på 47 år, der har været i både Kroatien, Bosnien og Irak.

Som så mange andre tidligere udsendte Terry Pedersen gjort en stor forskel for landet og verden. Det har haft sin pris på det personlige plan, hvilket Terry Pedersen arbejder med i dag med støtte fra en god familie.

– Det er dejligt at komme her i dag og blive anerkendt, siger Terry Pedersen til Folkebladet.

– Mine tydeligste minder er nok fra de 36 timers artilleribeskydning i 1995 i Kroatien, hvor jeg mistede to kollegaer. Det er svært at sammenligne med noget, man kan opleve herhjemme i Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top