fbpx
SSP deler råd ud om sociale medier
I foråret havde de daværende 5. klasser på Glostrup Skole, Vestervang, besøg af SSP. Det var medarbejdere fra Varmeværket – Glostrup Kommunes udegående socialpædagogiske tilbud – og kommunens Børne- og Ungerådgiver der besøgte klasserne.

Anledningen var, at flere at børnene var begyndt at have konflikter på internettet og via deres mobiltelefon, samt var sprogbruget også blevet en tand hårdere end klassens lærere syntes om. Det var startskuddet til et pilot projekt, det begyndte med en workshop i foråret – og nu hvor eleverne er kommet i 6. klassetrin, var det tid til at give erfaringerne videre. Således besøgte eleverne fra 6. klassetrin de ny 4. klasser, hvor de lavede rollespil og fortalte om de erfaringer de selv havde opnået.

Følgende råd var vigtige at give videre: 1) Du skal kun være venner på nettet, med nogen du kender i virkeligheden og stoler på! 2) Du skal ikke blande dig i noget, der ikke vedkommer dig! 3) Du skal kun skrive det, du også ville turde sige, hvis personen stod foran dig!

4. klasserne havde masser af spørgsmål til de to år ældre 6. klasser, der også kunne give råd om meget andet – også om hvordan man løser konflikter i frikvartererne. Alt i alt klarede 6. klasserne det så godt, at SSP kvitterede med at invitere hele klassetrinnet en tur i Glostrup Bio.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top