fbpx
S vil af med P-vagter fra Aalborg
Det blev til et noget overraskende forslag på Glostrup Kommunalbestyrelses møde i september, da Socialdemokraterne bedyrede, at de ikke var tilfredse med parkeringsvagtordningen. Parkeringskontrol Nord fortsætter dog

Bymidten. Dén burde ifølge Socialdemokraterne være et større fokuspunkt for Parkeringskontrol Nord, i stedet for at p-vagterne er så flittige med at udstede afgifter andre steder og i villakvarterer i Glostrup Kommune. Sådan lyder kritikken i al fald fra det røde parti.

Parkeringskontrol Nord er ansat et år af gange af Glostrup Kommune og har nu været igennem sit første år – det var derfor ved septembermødet i Kommunalbestyrelsen tid til evaluering af Parkeringskontrol Nord.

Politikerne skulle beslutte, om de ville fortsætte samarbejdet med parkeringsvagterne, der er ansat ved Aalborg Kommune. Socialdemokraterne havde stillet forslag om ikke at fortsætte ordningen.

– Vi har i alle udvalg og i Kommunalbestyrelsen været enige om, at det var bymidte, altså Glostrup Torv blandt andet, der var fokus primært for den p-vagordning, vi ville samarbejde med, sagde Per Hansen (S) på Kommunalbestyrelsens møde.

Ligesom de andre socialdemokrater mener han, at Parkeringskontrol Nord i for høj grad fokuserer på andre områder i kommunen.

Formand for Miljø- og Teknikudvalget i Glostrup, Flemming Ørhem fra Dansk Folkeparti, understreger, at parkeringskontrollen efter loven skal foregå i hele kommunen

– Når vi planlægger vores trafikafvikling, kigger vi også på parkeringsforholdene. Og når det kommer til loven og reglerne, så er de ens for alle. Hvis det ikke har en konsekvens at overskride reglerne, hvorfor har vi dem så, spurgte Flemming Ørhem retorisk.

– Bymidten er vigtig, ja, men reglerne gælder over alt.

Ifølge Peter Sørensen fra Socialdemokraterne kommer en for lille del af parkeringsafgifterne – halvdelen ifølge ham – fra bymidten. Og dét siger noget om det forkerte fokus, han mener, at Parkeringskontrol Nord har.

Leif Meyer Olsen fra Venstre var enig med Flemming Ørhem i, at loven skal holdes over alt.

– De, der ikke kan parkere lovligt, de skal betale ved kasse ét. Og det er i øvrigt ikke os, men staten der får pengene.

Borgmester John Engelhardt fortalte på mødet, at det ikke er billigere, hvis Glostrup laver sin egen P-ordning.

– Vi har tidligere som bekendt regnet på dette, og alene administrationen ville koste spidsen af en jetjager. Det ville ikke hænge sammen, sagde John Engelhardt.

 

Vagtleder ”meget overrasket”

 Folkebladet på Glostrup Torv efterspurgte en kommentar fra Parkeringskontrol Nord, der modtager socialdemokratisk kritik for at fokusere for meget på andet en bymidten. Ét minut efter var vaglederen på redaktionen til at besvare kritikken

  – Det overrasker mig meget, siger vagtleder og parkeringsvagt Conni Nielsen fra Parkeringskontrol Nord til kritikken fra Socialdemokraterne.

Partiet havde på Kommunalbestyrelsens møde i september et forslag oppe omkring at afbryde samarbejdet med Parkeringskontrol Nord. Grunden var, at Socialdemokraterne ikke mener, at Parkeringskontrol Nord lever op til aftalen om at fokusere primært på bymidten i Glostrup. Ifølge partiet er p-vagterne for optaget af andre dele af Glostrup.

– I yderområder er det netop, at vi får meldinger fra borgerne, som ønsker at vi kigge på lokale overtrædelser af parkeringsreglerne. Men det er korrekt, at aftalen siger, at bymidten er i fokus, og jeg synes da det siger lidt om vores opfyldelse af denne aftale med Glostrup Kommune, at jeg kan være her på Folkebladets (beliggende på Glostrup Torv, red.) så hurtigt efter, du kontaktede mig, siger Conni Nielsen og smiler.

– Når alt kommer til alt, så er vi alle lige for loven og de regler, der er blevet vedtaget.

Hun fortæller, at størstedelen af afgifterne kommer fra Højvangsvej.

Conni Nielsen fortæller, parkeringsvagterne løbende støder på små, lokale parkeringskulturer rundt om i Glostrup – også væk fra centrum – hvor borgerne mere gør, hvad de plejer, og ikke hvad reglerne foreskriver. Østre og Vestre Lindeskov fik Parkeringskontrol Nord eksempelvis en e-mail fra via kommunen omkring parkering uden for afmærkningen.

– Vi skal i sådan en situation på en god og ordentlig måde tale med folk og gøre op med, hvordan folk måske har parkeret i en årrække. Og så kan de måske ikke forstå, at de ikke må gøre dette mere. Men det giver ikke rigtigt gnidninger, så det kommer meget bag på mig, at Socialdemokraterne melder sådan. Men det er jo politik, og vi fra Parkeringskontrol Nord fortsætter som aftalt med Glostrup Kommune med at fokusere på bymidten og samtidig arbejde med at håndhæve regler og lov i hele kommunen. Jeg vil ikke ændre det. Men vi kommer vidt omkring, ja.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top