fbpx
McDonald’s på vej til Glostrup?
Kommunalbestyrelsen ventes i aften at vedtage en lokalplan for Glostrup, der udstikker rammer om opførelsen af en drive-in-restaurant i Glostrup. Og det kan blive McDonald’s

 Big Macs, Happy Meals og varme pomfritter.

En af verdens allerstørste fastfood-kæder kan være på vej til Glostrup, nærmere bestemt til den gamle Arendsegrund ved Hovedvejen.

Der omkring er der også planer om åbning af en række andre butikker.

Dermed kan Glostrups borgere måske se frem til et udbud af hele McDonald’s mange fastfood-produkter.

McDonald’s ønsker ikke at udtale sig endnu, da man fortsat er i dialog omkring byggeriet, og man ikke er langt nok i processen til at kunne sige noget endeligt.

Folkebladet kan konstatere, at restaurantkædens navn fremgår flere steder af Økonomiudvalgets seneste referat, ligesom der i bilag er tegninger af fastfoodkædens kendetegnende skilte.

 

Sundhed og burgere?

Avisen har spurgt formand for Social- og Sundhedsudvalget, Lars Thomsen fra Venstre om hans holdning til McDonald’s mulige byggeri i Glostrup i forhold til kommunens sundhedsambitioner

Glostrups slogan er nemlig: ”En Sund By i Bevægelse” og af sundhedspolitikken fremgår det blandt andet: ”Glostrup Kommune skal udvikle nogle gode rammer sammen med byens borgere, så de sunde valg bliver de nemme valg.”

Formand for Social- og Sundhedsudvalget, Lars Thomsen fra Venstre, hæfter sig ved, at byens borgere selv bestemmer, hvad de ønsker at spise, og at der i øvrigt nu er udsigt til op til 100 lokale jobs flere.

– McDonald’s er dog ikke det mest optimale i forhold til salg af madvarer set i sammenhæng med kommunens sundhedsambitioner, nej. Men der ville nok ikke være meget salg i en frugtbod på den anden side, siger Lars Thomsen.

– Folk må dog selv bestemme, hvad de spiser. Det vil og kan jeg ikke bestemme. Ligesom jeg heller ikke kan og vil bestemme, hvilke firmaer der åbner hvor. Jeg går ikke ind for, at politikerne ved bedre end alle andre. I øvrigt ligger der allerede McDonald’s, pizzeriaer og lignende rundt omkring os, så folk ville alligevel kunne besøge dem, siger Lars Thomsen.

Men hvordan ser du på passagen om, at ”sund valg bliver nemmere” i forhold til, at Glostrup nu får sin egen McDonald’s?

– Det tager jeg ganske stille og roligt, for ting skal ses i en helhed. Vi tilbyder en række sunde tiltag såsom en diætist, sundhedspavillioner og rygestopkonsulenter. Nej, det positive er i stedet, at sådan en kæderestaurant tiltrækker en masse ufaglærte jobs til kommunen. Det er positivt fordi det ikke er alle, der har en uddannelse. De mennesker skal vi også give et godt liv. Det er sundt at folk skal have et job at stå op til. Mange lokale vil blive ansat derovre, er min forventning. Det vil helhedsmæssigt bidrage til et sundere liv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top