fbpx
Kultur samler folk i Brøndbyøster
Kulturdag2.jpg
Kulturdag i Brøndbyøster tiltrak i lørdags mange mennesker, der nød en sensommerdag med dans og musik

 

Lørdag var der kulturdag i Brøndbyøster med dans, musik og teater. Med blå himmel og behagelige temperaturer – og gratis kaffe og kage, tiltrak dagen mange lokale, der kom forbi pladsen foran kilden. I østen stiger solen op, sang Glostrup Gospelkor. Mens de holdt sig nogenlunde til Ingemanns tekst, var melodien langt fra Weyses. Men når man synger gospel, så må publikum gerne synge med på deres egen melodi og råbe halleluja og amen, forsikrede den energiske korleder. Og selvom publikum måske ikke var helt lige så aktive, som et gospelpublikum i sydstaterne i USA, så var de klar på at synge med og kaste håndtegn tilbage til koret. Før det havde Brøndby Big Band omdannet det lille telt foran Kilden til en jazzcafé og Henckell Dans stillede op med hiphop, disco og latindans. Dagen tiltrak både kommunens ældste borgere, der kom med deres rollatore fra plejehjemmet, til de aller yngste, der kom i klapvogn for at se Alfons Åberg.

– Jeg synes, man skal komme, når der sker noget i byen. Jeg bor på Brøndbyøster Torv, der sker heldigvis meget, siger Jessie Petersen, en af gæsterne til kulturdagen.

Hun bruger kulturdagen som en mulighed for at komme ud og møde de andre beboere i Brøndbyøster.

– Jeg har haft frisørsalon i mange år, så jeg kender rigtig mange mennesker her, der kommer og siger hej, siger hun.

 

Vigtigt at samle folk

Annette Reckendorph er en af de frivillige, der har været med til at arrangere Brøndbyøster Kulturdag. Hun var selvfølgelig rigtig glad for at se så mange mennesker til kulturdagen.

– Det er gået fantastisk. Vi er glade for at her er kommet så mange mennesker og alle aldersgrupper er repræsenteret. Kulturdagen er vigtig for at få et sammenhold i byen. Man kan komme her uden at bruge penge, det er kultur for alle, det skaber indhold i livet, også for dem, der ikke har så mange penge, siger hun. Hun forventer at gentage succesen:

– Vi vil gerne gøre noget for folk i Brøndbyøster. Brøndbystrand har jo deres egen kulturweekend, så vi vil også have noget her, siger Annette Reckendorph.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top