fbpx
Flagdagen fejret i Brøndby
veterandag-brøndby_BLJ_0552.jpg
De lokale veteraner er værdsat i Brøndby. Det kom tydeligt frem på flagdagen i fredags. Foto: Brian L. Jensen
Brøndby Kommune havde inviteret veteraner og tidligere udsendte til reception på Marinegården på den nationale flagdag 5. september

I år er det sjette gang, at Danmark hædrer og ære sine veteraner på den nationale flagdag for Danmarks udsendte. Brøndby Kommune har altid støttet op om den nationale flagdag, men havde igen i år taget opfordringen om at gøre en større lokal indsats til sig.

I år lagde Marinegården fantastiske rammer til den lokale højtideligholdelse med plads til både smil og alvor. 

Efter en musikalsk velkomst af Kvindelige Marineres Musikkorps bød borgmester Ib Terp velkommen. Han takkede de fremmødte for deres store indsats i verdens konfliktområder og sagde blandt andet i sin tale:

– Flagdagen er jeres dag. Men flagdagen er også vores anledning til at udtrykke vores anerkendelse og hylde jer for jeres bedrifter og professionelle indsats rundt omkring i verden. Og så er flagdagen også dagen, hvor vi siger tak til alle de mangepårørende for deres opbakning.

Henry Nielsen på snart 93 år, var en af de veteraner, der deltog i højtideligheden. Henry Nielsen havde følgeskab af sin søn og den friske ældre herre, der har boet i Brøndby Strand i 34 år, fik en snak med borgmester Ib Terp om hans mere fredelige missioner på Cypern i 1970 (hold 13) og Tyskland i 1947.

Cirka 60 fremmødte veteraner, pårørende, marinere og kommunalpolitikere deltog i receptionen der blev afsluttet med en let buffet og hyggeligt socialt samvær.

 

1 kommentar om “Flagdagen fejret i Brøndby”

  1. Kenneth Thomsen siger:

    Kunne godt tænke mig at få tilsendt billederne fra Flagdagen.
    M.v.h.
    Kenneth

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top