fbpx
Dømt for at brænde eget hus af
To mænd fik mandag halvandet års fængsel for at brænde deres hus i Brøndby af sammen med to andre. Brandstiftelsen gik galt og kostede en 43-årig mand livet.

Glostrup Ret har i dag idømt to mænd på 23 og 34 år halvandet års ubetinget fængsel for brandstiftelse med forsikringssvig for øje.

Ifølge tiltalen havde de to dømte aftalt med to bekendte, at de skulle brænde deres hus på Sognevej af, mens de ikke var hjemme. Men da de to bekendte på hhv. 18 og 43 år antændte brændbare væsker i huset natten til søndag den 20. juli, udviklede branden sig eksplosivt. Det kostede den 43-årige livet og lagde huset i ruiner.

Dagen efter – mandag den 21. juli – skred Københavns Vestegns Politi til anholdelse af husets ejere, de to mænd på 23 og 34 år. Den følgende dag blev også den 18-årige anholdt. De tre mænd har siden siddet varetægtsfængslet.

I dag blev husets to beboere dømt.

– Retten lagde ved strafudmålingen blandt andet vægt på, at de var fire om at planlægge og udføre forbrydelsen, og at skaden på ejendommen var stor, siger senioranklager Peter Rask, Københavns Vestegns Politi.

De dømte har erklæret sig skyldige men overvejer nu, om de vil anke straffen. De blev varetægtsfængslet efter dom. Den 18-årige er også fortsat fængslet, mens hans sag behandles.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top