fbpx
Venstre i Glostrup: Ingen særregler for muslimer
COLOURBOX7827302.jpg
Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, ønsker mere restriktive krav til indvandrere med muslimsk baggrund. Men i Glostrup vil partiet behandle muslimer på samme måde som personer med anden religion

Inger Støjberg skal ikke forvente støtte fra Venstre i Glostrup i synspunktet om, at der skal være forskel på, hvordan man behandler muslimer i forhold til grupper med anden religion.

Inger Støjbergs kronik i Berlingeren mandag den 27. juli har skabt megen debat. I den skriver hun blandt andet:

”Man kan ikke ændre på fundamentet, men man kan bygge sin tilværelse oven på det. Det står ikke til at ændre, hvilket er vigtigt at slå det fast, for der er desværre alt for mange ikke-vestlige indvandrere i Danmark, som ikke hylder frihedsrettighederne og demokratiet. Sagt ligeud, så er det primært muslimske indvandrere, der ikke hylder demokratiet og friheden. I visse miljøer modarbejdes det direkte.”

Formand for Venstre i Glostrup Peter Molnit og medlem af Kommunalbestyrelsen for Venstre Leif Meyer Olsen hæfter sig ved, at én bestemt passage skiller vandene og skaber misforståelser;

”Men mit svar er også, at det ikke er nødvendigt at stille samme krav til alle, for i hovedreglen er det sådan, at der er stor forskel på evnen og viljen til integration, alt efter om det er en kristen amerikaner eller svensker og en muslimsk somalier eller pakistaner, der kommer hertil.”

 

Ingen forskel

Peter Molnit og Leif Meyer Olsen mener, at kronikken indeholder mange gode synspunkter om krav til indvandring og integration.

Men de er ikke enige i, at der skal gøres forskel på kravene til personer ud fra religiøs baggrund.

– Vi mener, kravene skal være de samme til alle mennesker uden hensyn til deres religion, køn, hudfarve, fødeland og så videre, skriver de i en fælles udtalelse til Folkebladet.

– Nogle vil naturligt have nemmere ved at opfylde danske krav til indvandring, eksempelvis en skandinav med nordisk baggrund og kultur kontra en person, der er født og opvokset i et muslimsk land.

– Vi ønsker ikke særregler for muslimer eller andre religioner. Alle skal behandles ens. Vi skal stille krav, så vi undgår indvandrer, som ikke kan eller vil respektere dansk kultur og har et anderledes syn på demokrati, ytringsfrihed, ligestilling og lignende.

 

Solstik?

Enhedslistens medlem af Glostrups kommunalbestyrelse, Robert Sørensen, siger:

– Inger Støjberg må have fået solstik i sommervarmen, når hun i ramme alvor, mener at mennesker med en bestemt tro skal behandles anderledes i samfundet. Vi har i dag allerede meget skrappe krav til modtagere af offentlig forsørgelse i Danmark, hvis Venstre endnu engang vil stramme de regler og de skal gælde for alle, så fair nok, det er et politisk valg, et politisk valg som Enhedslisten dog aldrig kommer til at lægge stemmer til. Men regler for mennesker med en bestemt tro, køn eller alder er ligefrem ulækkert og hører ikke til i 2014.

Henning Christensen er formand for Dansk Folkeparti i Glostrup og pointerer, at partiet på sit sommergruppemøde i 2010 krævede stop for ikke-vestlig indvandring. – Derfor er vi glade for at Venstres Inger Støjberg nu også sætter fokus på dette. Hvordan Venstre har tænkt sig yderligere at udforme dette, hører vi nok mere om på Venstres sommergruppemøde den 8. august.

– Danmark burde ikke være et indvandrerland i den grad som nogle gerne ser det. Så at stoppe eller gennem krav at sætte en dæmper på indvandring fra lande, hvor integration og tilpasning går meget skidt, er en kæmpeudfordring, som skal løses. Det har altid været DF’s politik, siger Henning Christensen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top