fbpx
Vågetjeneste genstarter i Brøndby og søger folk
Det er tid til at starte på en frisk for vågetjenesten i Brøndby, der søger nye frivillige vågekoner og leder

Ingen skal være alene, når de skal dø. Så simpel er målsætningen for Røde Kors’ vågetjeneste, der har eksisteret siden 2005 og nu er tilstede i 76 kommuner med 800 frivillige.

Vågetjenesten startede også op i Brøndby i 2010, men den tidligere frivillige leder af projektet har valgt at sige stop, så nu starter vågetjenesten på en frisk med en ny leder og nogle nye frivillige. Preben Bansemer, formand for Dansk Røde Kors i Brøndby, håber derfor på, at rigtig mange vil blive vågekone for døende medborgere.

 

”Det kan også være hårdt for en familie at være omkring en døende hele tiden, så kan vågekonerne aflaste. Det skaber en tryghed for familien at vide, at der er nogen omkring familiemedlemmet

 Marianne Strømsted, centerleder på Ældrecentret Nygårds Plads

 

– Røde Kors i Brøndby vil rigtig gerne afhjælpe den ensomhed, som nogle døende oplever. Men det kræver selvfølgelig, at vores frivillige beredskab er på plads. Derfor søger vi en ny frivillig leder, der vil tage ansvaret for samarbejdet med Ældrecentret. Og en gruppe af frivillige, der vil rykke ud, når der er behov, siger han.

 

Skal bare kunne holde i hånd

En vågekone er en person, der sidder sammen med et menneske, der er ved at dø. Der er ingen plejeopgaver i arbejdet, og det kræver som sådan ikke nogen forudsætninger ud over, at man kan holde i hånd.

– Man skal helst have lidt erfaring med omsorg, men ikke nødvendigvis professionelt. Det kan også være omsorg for døende familiemedlemmer. Man får et kursus, inden man starter som vågekone, så man er klædt ordenligt på, inden man starter, siger Marianne Strømsted, centerleder på Ældrecentret Nygårds Plads.

 

Aflastning og erstatning for familie

Ifølge Marieanne Strømsted betyder det rigtig meget for døende mennesker, at der er nogen omkring dem i den sidste tid. For nogle mennesker er der masser af familie og venner i nærheden, når man dør, men for andre er familien langt væk.

– Det kan også være hårdt for en familie at være omkring en døende hele tiden, så kan vågekonerne aflaste. Det skaber en tryghed for familien at vide, at der er nogen omkring familiemedlemmet, siger hun.

 

Sådan bliver du vågekone

Er du interesseret i at blive vågekone, kan du møde op til informationsmøde tirsdag den 26. august kl. 18 på Ældrecentret Nygårds Plads eller kontakte Preben Bansemer på 20 40 33 51

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top