fbpx
Tragedie: Glostrup-mors død markeret med talrige lys og tårer
2014-07-29-21.56.42.jpg
To unge Glostrup-borgere markerer, ligesom mange andre berørte, den unge mors død ved dennes bopæl i sidste uge, hvor samledes tirsdag henover eftermiddagen og aftenen. Foto: Lisa Ahlqvist
Alle tilgængelige ressourcer var ifølge Københavns Vestegns Politi blevet sat ind på efterforskningen af den dræbte Glostrup-mor, der forsvandt forrige torsdag

Fængslet i fire uger for drab. Det er beslutningen fra Retten i Glostrup over den 40-årige familiefar til to, hvis mor han har indrømmet at have slået ihjel forrige torsdag.

 

Københavns Vestegns Politi sigter ham for at have dræbt den 39-årige Hafida Bourouih, som forsvandt forrige torsdag under mistænkelige omstændigheder op til en ferierejse med børnene.

Tirsdag i sidste uge blev en død kvinde så fundet på Sjælland. En obduktion viser, at liget er Hafida Bourouih. Hun blev dræbt ved kvælning.

Tirsdag eftermiddag og aften fik denne nyhed flere berørte lokalborgere til at mødes foran afdødes bopæl og markere den tragiske hændelse med lys og triste miner.

Vicepolitiinspektør Charlotte Skovby er stolt af efterforskningen fra Københavns Vestegns Politi.

– Vi har arbejdet hurtigt. Alle dem, vi har kunne samle sammen, har vi haft sat på opgaven, siger Charlotte Skovby.

Hvor mange timer, tror du, har I brugt på opgaven?

– Det tør jeg slet ikke udtale mig om.

Charlotte Skovby udtalte til bt.dk i sidste uge:

Politiet betragter sagen som opklaret, men efterforsker stadig for at lukke huller, skriver eb.dk.

– Det er nogle ting i hans forklaring, som vi lige skal prøve af. Vi skal være helt sikre på, hvad der er sket. Det nytter jo ikke, hvis han erkender et drab, han ikke har begået, siger Charlotte Skovby.

 

Fundet på Sydsjælland

Liget af den 39-årige kvinde blev fundet tirsdag morgen af politiet ved en spejderhytte i den lille by Klinteby ved Næstved på Sydsjælland.

Ifølge den 40-årige mands tilståelse kvalte han i første omgang sin kone med sin hænder og derefter ved hjælp af en forlængerledning, skriver bt.dk. Det er også kommet frem, at kvinden først modtog et slag i hovedet.

Senere smed han ifølge avisens oplysninger hende ned ad en skrænt ved en FDF-spejderhytte ved Klinteby i nærheden af Næstved. 50 meter fra hytten smed han hende over et halvandet meter højt hegn. Halvvejs nede ad trappen til venstre blev liget af Hafida Bourouih fundet.

Den 40-årige drabsmand sagde ikke et ord under retsmødet, oplyser bt.dk, men nikkede blot, når han blev stillet et spørgsmål. Under retsmødet blev den 40-årige mands forklaring til politiet læst op af anklager

Ifølge sigtedes forklaring havde han udvalgt stedet, fordi det var et øde sted uden mennesker, som han på et tidligere tidspunkt var kommet forbi på en løbetur, da han er langdistanceløber, skriver bt.dk. Den 40-årige mand har forklaret til politiet, at han havde børnene med i bilen, da han transporterede liget til gemmestedet.

– Jeg får liget ud af bilen. Børnene sov heldigvis. Jeg får hende ned i græsset, men det var ret hårdt for mig. Herefter kaster jeg hende over hegnet, læste anklager Sune Plough Sørensen op i retten

Efter at have dumpet liget ved stranden, gik den 40-årige mand i gang med at slette spor fra drabet. Først prøvede han at vaske sig ved stranden af frygt for at slæbe spor fra hegnet og derefter tog han tilbage til lejligheden for at rydde op og gøre rent.

 

Udløst af skænderi

Ifølge den 40-årige mands forklaring var det et skænderi, som torsdag aften førte til, at han tog livet af sin kone. Det skriver bt.dk.

Manden skal nu mentalundersøges.

Det var et skænderi, som torsdag aften førte til, at manden tog livet af sin kone. Parrets børn var til stede i lejligheden, da situationen løb løbsk.

Ifølge mandens forklaring til politiet havde Hafida langet ud efter ham med en lille kniv, og det fik ham til at slå hende i gulvet. Han har oplyst, at han er tidligere bokser.

Efterfølgende kvalte han sin hustru – ifølge Ekstra Bladet i børneværelset – og skaffede liget af vejen. Manden har forklaret til politiet, at han først forsøgte at kvæle Hafida med de bare næver, og derefter brugte han en ledning. Hvorvidt hænderne eller ledningen var dødsårsag, kan obduktionen ikke klarlægge.

Efter drabet satte manden sig ned i sin bil og kørte af sted med børnene, som begge sov. Liget lå stadig i lejligheden, og i første omgang kørte han mod Nordsjælland i området ved Værløse og Birkerød.

Her kunne han dog ikke finde et egnet sted at skaffe liget af vejen, men på køreturen kom han i tanke om et sted i Sydsjælland, som ville være velegnet.

 

Hentede lig

Han tog tilbage til lejligheden i Glostrup og hentede liget. Børnene sov stadig, da han læssede det ind i bilens bagagerum. Derefter kørte han sydpå og smed liget ind over et hegn et sted i Sydsjælland. Ifølge DR P4 Sjælland ved spejderhytten ”Klintehytten” i Klinteby nær Næstved.

I dagene efter overvejede manden, om han skulle tage tilbage til Sydsjælland for at partere liget, men han har for

klaret til politiet, at han ikke kunne få sig selv til at gøre det, skriver bt.dk.

Dog havde han fremskaffet en økse og andre remedier, som kunne bruges til netop at partere liget, og anklagemyndigheden mener, at det var hans hensigt.

 

Drama i retten

En yngre mand blev smidt ud af retslokalet tirsdag i forrige uge ved Retten i Glostrup, hvor den 40-årige mand erkendte at have slået sin hustru, Hafida Bourouih, ihjel.

– Var det ikke nok at slå hende, din luder, råbte manden ad den 40-årige, mens anklager Sune Ploug Sørensen var i færd med at læse den drabssigtedes forklaring til politiet op, skriver Vestegnen.

Det fik dommer Anne Berg til at bede de tilstedeværende kriminalbetjente i retslokalet, som i øvrigt var bevæbnet med tjenestepistoler, til at eskortere manden ud af retslokalet.

En kvinde fik dog lov til at blive. Hun var ellers den første til at skabe uro, da hun på sammenbruddets rand gispede højlydt under anklagerens oplæsning.

– Undskyld. Det sker ikke igen, sagde kvinden ifølge Vestegnen, efter at den unge mand var blevet sendt ud.

 

Ro i retten

Dommer Anne Berg udtrykte forståelse for kvindens reaktion, men formanede over for alle tilhørere, at der skulle være ro under retsmødet.

– Vil du have et glas vand, lød det omsorgsfuldt fra dommeren til den oprevne kvinde, som takkede ja til tilbuddet, hvorefter retsmødet fortsatte i god ro og orden.

Det var, da Sune Ploug Sørensen læste op fra den del at mandens forklaring, som handlede om detaljerne omkring selve drabet på hustruen Hafida, at gemytterne kogte over.

Efter retsmødet gik den kvinde, som fik det dårligt under retsmødet, hen mod den sigtede, skriver Vestegnen.

– Så fik du gjort børnene forældreløse, sagde hun, inden hun blev bremset af en ophidset kriminalbetjent iført rød T-shirt og tjenestepistol.

Politiet forventede i sidste uge, at liget af Hafida Bourouih ville blive frigivet i fredags, så familien kan begrave hende.

Omkring 500 mennesker var samlet til fredagsbøn i moskeen Iman Malik Instituttet på Gammel Køge Landevej 113, hvor der efterfølgende var bøn for den myrdede Hafida Bourouih og kondolence af den sørgende familie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top