fbpx
Tino skaber glæde for de ældre
Hver torsdag kommer cockerspanielen Tino på besøg i plejeboligerne Rønnebo i Vallensbæk til stor glæde for beboerne

 – Hvis Tino og jeg kan gøre lidt glæde hos beboerne, så vil vi meget gerne det, fortæller Birte Hem, der ejer den seksårige cockerspaniel Tino.

Birte og Tino bor selv i en af de almindelige seniorboliger i Rønnebækhus, og derfor var det oplagt at lave en besøgshunde-aftale med plejeboligerne Rønnebo, der ligger i samme hus.

Besøgene er først og fremmest med til at skabe glæde og et godt socialt miljø for både beboere og personale. En hund appellerer til følelserne og kan dermed hjælpe beboerne med at udtrykke sig. Begejstring, glæde, sorg, afvisning – alt sammen følelser, der kan hjælpe tungen på gled.

Når en beboer kæler med hunden, er det med til at opfylde behovet for fysisk kontakt og nærvær. Det vigtigste ved besøget er den følelse af glæde, som de ældre oplever.

Det er TrygFonden, der står for besøgshunde-ordningen. Et forskningsprojekt fra fonden har vist, at besøgshunde virker. Hunde giver umiddelbar respons til ældre og demensramte.

 

Tino blev tjekket

Inden en hund kan blive besøgshund, skal den igennem et tjek, hvor en dyrlæge undersøger, om hunden er sund og rask, og en adfærdssagkyndig vurderer, om hunden har et tilpas roligt temperament og er lydig.

– For eksempel lod de en stok falde til jorden for at se, om han reagerede på det, fortæller Birte. Tino gik fint igennem prøven, og sammen med Birte er han nu fast gæst i Rønnebo hver torsdag i en times tid.

Beboerne elsker Tino, og flere af dem har selv haft hund tidligere. Et par stykker er ikke så vilde med hunde, men det er ikke noget problem, fordi Tino er så lydig.

Besøgshunde-ordningen evalueres af hjemmeplejen i Vallensbæk Kommune i efteråret 2014, og der vil derefter muligvis blive udvidet med en besøgshund mere i plejeboligerne Højstruphave.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top