fbpx
Politikere kritiske over for Ballerup ændring af bus 142
Ballerup Kommune har besluttet en ændring af buslinje 142 inden for egen kommune. Men ændringen er uacceptabel ifølge blandt andet Venstre i Glostrup. Partiet får støtte fra de andre partier

Et forslag om ændring af buslinje 142 har været behandlet af Teknisk Udvalg i 2012 og 2013. Efterfølgende har et revideret forslag været behandlet i 2013. Forslagene skulle blandt andet muliggøre en ændring af busbetjeningen i Skovlunde. Teknisk Udvalg kunne ikke godkende hverken det oprindelige eller det reviderede forslag.

For at kunne gennemføre de ønskede ændringer af busbetjeningen i Skovlunde har Ballerup Kommune derfor besluttet en ændring af buslinje 142 inden for Ballerup Kommune.

Men det kan politikerme i Glostrups Kommunalbestyrelse ikke sidde overhørigt, lyder det fra Venstres medlem Leif Meyer Olsen. Og det var resten af Kommunalbestyrelsen i Glostrup enig i, da der var augustmøde.

 

Dyrere og ringere

I dag kører buslinje 142 mellem Flintholm og Skovlunde og betjener undervejs Ejby og Ejby Industri i Glostrup Kommune. I Ejby og Skovlunde er linjen delt, således at turene køres skiftevis via dels Bjergbakkevej til Skovlunde Station og dels via Statenevej til Skovlunde Station.

Ballerup Kommunalbestyrelses ændring den 28. april betyder, at linjen ændres i dagtimerne, således at turene, der kører via Bjergbakkevej, afkortes til vendepladsen i den nordlige ende af Bjergbakkevej.

Fra vendepladsen vil bussen returnere til Flintholm Station. Turene via Ejby Mosevej – Statenevej – Harrestrupvej kører uændret i Glostrup Kommune men kører i Ballerup Kommune til Malmparken Station i stedet for Skovlunde Station. Antal afgange er uændret.

 

Forslag fra V

I aftentimerne vil alle ture betjene både vendepladsen på Bjergbakkevej og Statenevej – Harrestrupvej.

”I aftentimerne er der tale om en meget beskeden udvidelse i Glostrup Kommune, dette er for at undgå, at bussen skulle køre ”ikke i rute” (det vil sige uden passagerer, red.) mellem vendepladsen på Bjergbakkevej og kommunegrænsen”, fremgår det af dagsordenen til augustmødet i Glostrups Kommunalbestyrelse.

Leif Meyer Olsen (V) begærede sagen i kommunalbestyrelsen som behandlingssag med følgende indstilling.

– Ballerup Kommune har tre gange tidligere forsøgt at få Glostrup Kommune til at gå med til ændringer i linjeføringen for buslinje 142, som forringede betjeningen i Glostrup og oven i købet var dyrere, lyder det fra Leif Meyer Olsen.

Et enigt Teknisk Udvalg har hver gang afvist forslaget fra Ballerup Kommune om at ændre buslinje 142 således.

Olsen hæfter sig ved, at Ballerup Kommune har besluttet at ændre linjeføringen for buslinje 142 i Ballerup Kommune. Han opsummerer, at forbindelsen til Skovlunde Station droppes, bussen skal vende for enden af Bjergbakkevej og returnere til Ejby Landsby for at fortsætte ad Statenevej og Harrestrupvej til Malmparken Station.

 

30.000 mere årligt

– Ud over den manglende forbindelse til Skovlunde koster ændringen Glostrups borgere mindst 30.000 kroner ekstra om året. Denne beslutning fra Ballerup Kommune kunne vi ikke bare tage til efterretning. Når der nu skal ske ændringer af linjeføring for buslinje 142, må vi konstatere, at ruten fra Ejby Landsby ad Statenevej og Harrestrupvej til Malmparken Station kun har ringe interesse for Glostrups borgere, melder Leif Meyer Olsen og foreslår, at Center for Miljø og Teknik i Glostrup henvender sig til Movia for at lade strækningen udgå af busnettet i Glostrup Kommune.

Herefter vil buslinje 142 udelukkende køre mellem vendepladsen for enden af Bjergbakkevej og til Flintholm Station. Den økonomiske konsekvens bedes forelagt ved budgetbehandlingen ultimo august, lyder det fra venstremanden.

Socialdemokraterne var på Kommunalbestyrelsens møde enige i, at man skal tage kontakt til Ballerup, dog advarede gruppeformand Peter Sørensen om, at man skal altid skal sørge for bedst mulig busbetjening af alle borgere og ikke efterlade nogen i stikken, så at sige. Dette var alle politikere enige i ved mødet

7 kommentarer om “Politikere kritiske over for Ballerup ændring af bus 142”

 1. Connie Raunde siger:

  Dette er uacceptabel. Borgere i sommerbyen Ejby og Ejby vænge (haveforeninger) har således ingen jordisk chance for at tage bus 142 til Skovlunde og handle . Især de ældre borger kan ikke køre i bil, cykle eller gå og mange er gangbesværet med krykkestokke, rolator og lign.

  1. jytte jønsson siger:

   26.09.2014

   Protest mod nedlæggelse af bus 142 til Skovlunde station.
   Mvh
   Jytte Jønsson

 2. Edvard Persson siger:

  Dette er uacceptabel. Borgere i sommerbyen Ejby og Ejby vænge (haveforeninger) har således ingen jordisk chance for at tage bus 142 til Skovlunde og handle . Især de ældre borger kan ikke køre i bil, cykle eller gå og mange er gangbesværet med krykkestokke, rolator og lign.

 3. Ingrid Persson siger:

  Dette er uacceptabel. Borgere i sommerbyen Ejby og Ejby vænge (haveforeninger) har således ingen jordisk chance for at tage bus 142 til Skovlunde og handle . Især de ældre borger kan ikke køre i bil, cykle eller gå og mange er gangbesværet med krykkestokke, rolator og lign.

 4. Pernille Madsen siger:

  Er der et sted hvor man kan protestere mod dette? Det bliver en kraftig forringelse infrastrukturen for dette område, som i forvejen er dårlig i området. Det er åbenbart ikke engang kun det såkaldte udkantsdanmark som forsømmes. Man skulle ellers tro at det var i både kommunernes og hele Danmarks interesse, at ikke alle bosatte sig de samme steder, men derimod spredte sig lidt ud. At gøre det sværere for folk at få besøg og selv at komme frem og tilbage, gør det ikke ligefrem mere attraktivt at bosætte sig i et område. Man må da håbe at de virkelig har gennemtænkt det og handler ud fra hvad der er bedst for kommunen som helhed.

 5. Kim Limkilde-Welcher siger:

  Denne beslutning er et stort tab for alle der ikke har en bil, eller er i stand til at cykle til skovlunde. Rigtig mange kolonihave ejer i sommerbyen Ejby og kolonihaverne omkring er ældre borger som er afhængige af den direkte buslinje til skovlunde.
  I en tid med butiksdød i Skovlunde Centret, vil denne beslutning på ingen måde gavne de mange erhvervsdrivende i skovlunde og området omkring. Det virker ikke som en særlig gennemtænkt beslutning fra Ballerup Kommunes side.
  Hvis Ballerup fastholder sin beslutning, kan jeg kun opfordre alle bilejer om, at kører til Glostup Centret og handle fremover.

 6. Kenneth Krabat siger:

  Mine forældre og jeg har fritidshus i Skovlunde, og har nu ikke længere mulighed for at tage bussen og købe ind i Skovlunde. Plus at vi ikke længere har mulighed for at handle på vej ud i haven.

  Har man et fritids- eller et kolonihavehus i skovlunde, hvilket som bekendt ikke kræver bopælspligt i kommunen, får man ikke indflydelse på ændringerne. Nu er salgsværdien af vore huset forringet væsentlig. Hvem bryder sig om at købe et kolonihavehus, hvis man ikke kan købe ind uden at have en bil?

  Det er forargeligt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top