fbpx
Brøndby vil være årets Friluftskommune
Brøndby er med i kapløbet om titlen som Danmarks Friluftskommune 2014. Vinderen er den kommune, der er bedst til at integrere friluftsliv i sundhedsindsatsen

Brøndby

Kommune har i år lagt billet ind på at blive Danmarks Friluftskommune 2014. Vinderen findes blandt 20 kommuner, og dermed er interessen for prisen større end de foregående år, og der er lagt op til et tæt løb. Kommunerne skal konkurrere om, hvem der er bedst til at integrere friluftsliv i sundhedsindsatsen.

 

Friluftsliv forebygger

– I Brøndby Kommune prioriterer vi at inddrage bevægelse, naturoplevelser og friluftsliv i vores politikker og strategier. Ikke mindst når det handler om forebyggelse og sundhed. Derfor mener vi også, at Brøndby har rigtig meget at byde på i forhold til årets tema, der netop handler om at integrere friluftsliv i sundhedsindsatsen, siger Kent Max Magelund, viceborgmester og formand for Idræts- og Fritidsudvalget og uddyber:

– Vores mange naturskønne områder betyder, at vi her i Brøndby har et mangfoldigt friluftsliv, som både er en naturlig del af vores børn og unges hverdag, det brede foreningsliv og de mange uorganiserede aktiviteter i det fri. Men området har også været inde i en rivende udvikling, og vi tænker mulighederne i det fri ind som en helt naturlig del, både når vi taler om byplanlægning, integrationsområdet, skole-, fritids- og foreningslivet samt i behandlingstilbuddene til vores ældre og sårbare borgere. Så vi behøver ikke at opfinde aktiviteter og projekter, for de er her allerede. Tænk bare på rækken af natur- og friluftstilbud til skoler og institutioner som Naturskolen, Sejlerhuset, Dyregården Søholt, Ungdomsskolen, friluftsvejledertilbud og Middelalderlandsbyen. Eller den brede vifte af grønne oplevelser og udflugtsmål, som vi har styrket indenfor det seneste år med yderligere fire kløverstier i Brøndby Strand, ny bådebro ved indsøerne i Strandparken og det borgerinddragelsesprojekt vi har igangsat, for at gøre kommunens skove mere attraktive på oplevelser, bevægelse og friluftsrelaterede aktiviteter, siger Kent Max Magelund.

 

Traditionsrig konkurrence

Friluftsrådet inviterer hvert år alle landets kommuner til at deltage i rådets store kommunekonkurrence. Her konkurrerer kommunerne på lige vilkår om, hvilken kommune, der er bedst til at varetage friluftslivets interesser i den kommunale planlægning og forvaltning. Friluftsrådet har valgt sundhedstemaet i år, fordi de finder det vigtigt, at kommunerne integrerer friluftsliv i deres sundheds- og forebyggelsespolitikker. Sundhed og friluftsliv er knyttet tæt sammen. Oplevelser og aktiviteter i grønne omgivelser har en positiv effekt på livskvalitet og en række sundhedsparametre.

 

Friluftseliten

– De 20 kommuner må betragtes som eliten blandt landets kommuner, når det drejer sig om at forebygge og forbedre borgernes sundhed. Der var deadline den 15. juni, og vi har kun nået at foretage en hurtig gennemgang af ansøgningerne, men jeg synes, at det ser virkelig flot ud. Der er ingen tvivl om, at de 20 kommuner, der deltager i årets konkurrence, har været gode til at inddrage friluftsliv i indsatsen for at forebygge og forbedre borgernes sundhed, siger Casper Lindemann, der er konsulent i Friluftsrådets sekretariat.

I løbet af juli og august bedømmer juryen alle ansøgninger og vinderen offentliggøres i september

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top