fbpx
Vi ønsker ikke fjernvarme
DEBAT Torben Kjer, Vesterleds Alle 20, 2605 Brøndby Formanden for Teknik- og Miljøudvalget i Brøndby, Vagn Kjær-Hansen, har udtalt til Folkebladet (9 juli 2014), at mange af beboerne i Vesterled har spurgt efter fjernvarme. Det er sikkert rigtigt. Men han undlod at udtale, at endnu flere har meddelt, at de ikke ønsker fjernvarme. Ved en beboerforespørgsel […]

Torben Kjer, Vesterleds Alle 20, 2605 Brøndby

Formanden for Teknik- og Miljøudvalget i Brøndby, Vagn Kjær-Hansen, har udtalt til Folkebladet (9 juli 2014), at mange af beboerne i Vesterled har spurgt efter fjernvarme. Det er sikkert rigtigt.
Men han undlod at udtale, at endnu flere har meddelt, at de ikke ønsker fjernvarme. Ved en beboerforespørgsel sidst i 2011 fremkom et klart flertal imod indførsel af fjernvarme i Vesterled.
Vagn Kjær-Hansen fremkommer med den fantastiske begrundelse for at indføre fjernvarme i Vesterled, at Brøndby Fjernvarme dermed kan få kunder nok! Hvad med gasleverandørerne, der mister kunderne?

Svar:

Af Vagn Kjær-Hansen (SF), Formand for Teknik- og Miljøudvalget

Uanset hvornår man spørger om fjernvarme, vil der være mange, som vil vente til deres eksisterende fyr går i stykker. Derfor kommer fjernvarmen aldrig, med mindre vi sætter en frist. Med fjernvarmens lavere pris, vil det på langt sigt være en fordel at skifte, selv om man har et nyere fyr.
Begrundelse for at indføre fjernvarme er, at vi skal have en fremtidssikret og mere miljøvenlig energiforsyning. Når HMN mister gaskunder, får de et kompensationsbeløb fra Brøndby Fjernvarme.

1 kommentar om “Vi ønsker ikke fjernvarme”

 1. Karin Jensen siger:

  Brøndby, den 1. august 2014

  Jeg undres —-
  over at vi igen skal plages med et fjernvarme-projekt i Vesterled.

  I 1982 gik bølgerne højt – kommunen ville etablere fjernvarme, men efter megen debat blev sagen skrinlagt og området blev udlagt til naturgas.
  På det tidspunkt udtalte Bendt Jørgensen til Folkebladet, citat:
  ”Vesterled kan passe sig selv…
  Vesterled er et økonomisk tvivlsomt område …”
  og på mødet i Kirkebjergsalen den 10.08.82 sagde Bendt Jørgensen: Det vil være billigere for alle andre brugere, såfremt Vesterled ikke tilsluttes.

  Der er gået 32 år og Vesterled har passet sig selv. … og vi har ikke været en udgift for fjernvarmeværket.

  I 2011 viste en afstemning i Vesterled at kun 20 % var interesserede i fjernvarme. Franz Hansen havde på møde på fjernvarmeværket udtalt at tilslutningen skulle være 50%
  Hvorfor bliver man ved ?
  Vi har demokrati her i landet, så det må da være flertallet der bestemmer – altså lad os få en afstemning.
  Når man læser Cowi`s beregninger om fjernvarme i Vesterled bliver man virkelig forvirret.

  Hvad koster det?

  Ser man på fx side 24, tabel 9,2, er det jo gratis at skifte, når man ser bort fra de kr. 1500 i indeksreguleret tillægsafgift, der årligt skal betales i 30 år. Hvem skal betale alle de andre omkostninger fx kompensation til HMN, reetablering af fyrrum mv?

  Vi skal fra tidspunktet for pålæg om tilslutning, betale til fjernvarme som vi ikke aftager.
  I 2011 oplyste kommunen at vores område var udlagt til gas. Vi købte nyt gasfyr!

  Jeg gentager: Lad os i demokratiets navn få en afstemning !!

  Karin Jensen
  Hedegrænsen 60B
  2605 Brøndby

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top