fbpx
Sommerbadning for hunde ej velkommen i Strandparken
BRØNDBY & VALLENSBÆK Ordenreglementet for Køge Bugt Strandpark siger, at hundebadning i Strandparken ikke er velkommen om sommeren. Politikere uenige om, hvor fair forbuddet er

Bekendtgørelsen om badevand og badestrande paragraf 13 i Miljøbeskyttelsesloven lyder:
”Kommunalbestyrelsen kan udstede forskrifter angående hundes tilstedeværelse i vandet og i badeområdet, således at hunde ikke må medbringes inden for nærmere afgrænsede områder eller tidspunkter af året”.
Strandparken har ifølge ordensreglementet valgt denne mulighed til at fravige Naturbeskyttelseslovens regler og ”forbyde hundes tilstedeværelse i vandet, på stranden og i klitterne i perioden 1. maj til 1. september, med begrundelse i de hygiejniske forhold. Mest for at undgå at der ligger efterladenskaber fra hunde på stranden, når folk går barfodet på stranden og i klitten. Hvis man vil bade sin hund i sommerperioden henviser vi til havnene og søerne.”
Borgmester Ib Terp i Brøndby og borgmester Henrik Rasmussen er enige med Køge Brugt Strandparks ordensregler for hunde.

Tag hensyn til flertal
– Vores eksisterende regler har aldrig givet anledning til diskussion, siger Henrik Rasmussen, der også næstformand i Strandparkens bestyrelse.
– Jeg synes, at når man er på en strand, så må man tage hensyn til flertallet. Når man ligger med et lille barn, skal man ikke bøvle med hunde fra andre mennesker også.
Du taler altid meget om integration og inklusion. Hvorfor integrerer man ikke hunde og deres ejere med almindelige borgere i stedet for at forbyde og adskille de to grupper?
– Jeg må da erkende, at det at have en hund er en privat sag. Og det er ikke altid, at jeg synes, at hunde hører til i det offentlige rum. Jeg har kat, og når nogen af mine venner spørger, om de må tage en hund med, så siger jeg fra og siger nej. Jeg synes, at det er i orden med regler, og at man sætter en grænse. Det er ikke for at være på jagt efter hundeejere, siger Henrik Rasmussen.

– Slap nu af
Pia Kjærsgaard, værdiordfører for Dansk Folkeparti og lokalt folketingskandidat, ønsker at se på, om der kan laves et kompromis, der tilgodeser hundeejerne også.
– Jeg er meget interesseret i, at man tager hensyn til hinanden. Jeg har selv haft hunde i mit liv, og vi har altid badet med stor fornøjelse med dem, siger Pia Kjærsgaard, som nu vil drøfte forbuddets rimelighed med lokale partifæller.
– Vi har altid badet på tidspunkter, når det ikke genererede andre. Så hvis man kan lave hundebadning efter eller før et bestemt klokkeslæt, kan det måske udgøre et kompromis, så begge grupper, tilgodeses. For helt ærligt – slap nu af. Kan vi ikke finde andre ting at gå op i som kommuner, spørger Pia Kjærsgaard retorisk.

MO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top