fbpx
Ridelejr oplever dramatisk redningsaktion af hest
IMG_3093.jpg
Hesten er på vej ned. Foto: Mathias Øgendal.
VALLENSBÆK Vallensbæk Rideskole holder igen i år sin ridelejr. Men sidste mandag blev lejren ramt af en ulykke, da en hest gled ned i et hul. Den blev reddet op igen takket være snarrådige reddere

Da et hold ride-entusiaster mandag var ude på tur med deres firbenede venner i forbindelse med Vallensbæk Rideskoles ridelejr, blev instruktørens hest forskrækket og stejlede.
Uheldigvis stejler hesten så højt, at den falder bagover med instruktøren på og lander på ryggen oven på instruktøren i Store Vejleå ved hundetræningsbanerne ved Lundbækvej.
Indledningsvist ankommer indsatsleder fra brandvæsenet, da ridepigerne ikke selv kan få hesten op. Imens er instruktøren kommet til hægterne efter faldet og har det efter omstændighederne godt, men virker alligevel chokkeret, melder Folkebladets fotograf, der var på stedet.
– Hendes bluse er revet i stykker i styrtet og hun har slået sig, lyder det fra ham.
Derefter ankommer der en anden indsatsleder, brandfolk, beredskabet med kranbil fra Næstved, en dyrlæge, flere folk fra rideskolen, og i alt fire pressefotografer.
Det lykkes efter mere end to timer og flere indsprøjtninger fra dyrlægen at få løftet hesten op i forbenene ud af åen og op på marken.
En ambulance hjælper den 21-årige instruktør, og hun køres til tjek på skadestuen.
Senere mandag blev der afholdt en samling på ridelejren for at gennemgå det voldsomme forløb kollektivt.
Mette Damm Sørensen, projektleder i
direktionscentret, orienterer Folkebladet om, at ridelejren fortsætter, og at både ridelæreren og hesten har det godt.

Det er sket før

Flere heste er blevet fisket op af åen, men forholdene skal ikke ændres, mener Pernille Klingert.
Alle er i godt behold efter ulykken ved Vallensbæk Mose. På kommunens Facebook-side er der lagt billeder op af ulykken, og her skriver en bruger, at hun flere gange har set heste blive fisket op, og at der børe gøres noget ved området. Det er Pernille Klingert, leder af Vallensbæk Ridecenter, ikke enig i. Hun er meget godt tilfreds med forholdene, og at man kan se, at der er en å.
– Alt kan ske med hest og mennesker, siger leder af Vallensbæk Ridecenter, Pernille Klingert, der personligt selv i alt har oplevet sådanne ulykker to gange i alt på de ni år, hun har været ved centret. Hun mener, at det er
Pernille Klingert måtte dog onsdag sende instruktøren, der var involveret i ulykken, hjem med en uskyldig forkølelse efter at have siddet i det våde tøj i de timer, hændelsen udspillede sig.
– Hun er sej og konstabel i hæren, siger Pernille Klingert og melder, at alle er ved godt mod. Også sportsrideklubben tager sagen med ro.
– Ulykken i mandags må betragtes som et hændeligt uheld der kan ske når mennesker og dyr – i dette tilfælde ridende – færdes i naturen. Der er taget hånd om situationen og både hest og rytter har det godt, siger Pernille Winzentsen fra Sportsrideklubben Vallensbæk.

MO

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top