fbpx
Pia Kjærsgaard kæmper for hundes ret til bølgen blå
BRØNDBY&VALLENSBÆK DF’s værdiordfører er i dialog med miljøministeren, om hvorfor hunde ikke må bade på strande med Blå Flag. Hun ønsker også dialog om forbud mod sommerbadning for hunde i Strandparken

Friluftsrådet har i år indskrevet i kriterierne for Blå Flag på de danske badestrande, at hunde ikke må bade, når flaget er oppe det pågældende sted, med mindre det foregår 200 meter fra området markeret af flaget.
Men endnu mere restriktivt er det, at hunde ikke er velkomne fra 1. maj til 1. september i Køge Bugt Strandpark uden snor eller i vandet af hygiejniske hensyn.
Nu går Pia Kjærsgaard ind i sagen om både Blå Flag og hundeforbuddet i Strandparken.
Folkebladet erfarer, at den lokale folketingskandidat i Ballerup-Kredsen og stifter af Dansk Folkeparti har stillet miljøminister Kirsten Brosbøl fra Socialdemokraterne følgende spørgsmål.
– Hvad er ministerens holdning til, at Friluftsrådet har indskrevet i kriterierne for at kommuner kan søge om det Blå Flag til deres strande, at hunde ikke må bade på disse strande, spørger Pia Kjærsgaard, der i medierne også har gjort det klart, at hun er modstander af Blå Flag-forbuddet.
Ministeren opsummerer i sit svar til Pia Kjærsgaard, at Blå Flag er en privat ordning, kommuner frivilligt kan tilmelde sig, at hunde kan bade ved at bevæge sig 200 meter væk fra området markeret med Blå Flag, og at hunde kan bade på langt hovedparten af de danske strande.

Blå Flag overspiller
Over for Folkebladet siger Henrik Rasmussen, der er borgmester i Vallensbæk, følgende om Blå Flag, som den lokale strand har fået tildelt igen i år.
– Jeg har et ambivalent forhold til det Blå Flag, for jeg synes, at der er meget symbolsk i det i stedet for realisme. Jeg kan se, hvordan man forvalter reglerne forskelligt i forskellige lande bare. Det overspiller lidt, siger Henrik Rasmussen, der dog generelt er glad for de gode badeforhold for byens borgere og familier.

Hvad synes du?
Send din holdning om forbuddetmod hundebadning til folkebladet@folkebladet.dk.

MO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top