fbpx
Ny privatskole i Brøndby indgår kinesisk alliance
BRØNDBY Park Allé Privatskole i Brøndby kan efter sommerferie byde velkommen til de knapt 200 elever, der har fået plads på skolen. Nu har skolen lavet en aftalen med, ja, Kina

Park Allé Privatskole (PAP) har ifølge eget udsagn oplevet en overrumplende stor interesse og har for tiden lange ventelister til både indeværende og kommende skoleår. Skolen modtager dagligt mellem fem og 10 henvendelser fra forældre, der gerne vil have plads til deres børn.
Sommerferie bliver der således ikke meget af for initiativgruppen, der i juli sammen med håndværkerne skal have opstillet ekstra undervisningspavilloner, lavet støjvold og gøre de sidste klasseværelser, baderum og træningssalen klar.
Skolens ledelse har herudover netop indgået en særlig aftale med Confucius Instituttet på Copenhagen Business School (CBS), der i samarbejde med den danske undervisningssektor har til opgave at udbrede kendskabet til kinesisk sprog og kultur.
Instituttet leverer materiale til undervisning i kinesisk sprog, kultur og kampkunst og stiller gratis højtuddannede lærere til rådighed, finansieret af den kinesiske stat. Aftalen betyder også, at PAP bliver sat i kontakt med kinesiske skoler med henblik på udveksling, så skolens klasser har mulighed for at komme til Kina og opleve, hvordan man går i skole der – og kinesiske elever kan besøge Danmark.
– Som et led i aftalen skal Park Allé Privatskole jævnligt være vært for kulturelle events inden for blandt andet musik, Tai-ji, litteratur, kunsthåndværk og musik, forklarer PAPs talsmand Walther Kjøng.

Asiatisk Kulturcenter
– Det er samtidigt startskuddet til det Asiatiske Kulturcenter, som skolen skal huse uden for skoletid og indledningen til et tæt samarbejde med fritidssektoren, kommunen og de lokale virksomheder, siger Kjøng.
– Det skal ingen hemmelighed være, at det har været hårdt, til tider nervepirrende og med store afsavn for initiativgruppen at nå hertil, men hvor der er en vilje, er der en vej. Viljen er der bestemt – og nu er vejen banet.

MO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top