fbpx
– Man skal ikke altid selv opfinde den dybe tallerken
IMG_4441.jpg
Drengene er er blot nogle af de børn fra børnehaven, der er blevet bedre til at cykle på løbecykler i første omgang. Foto: MO.
GLOSTRUP Den integrerede daginstitution Bøgeskoven Afdeling Bøg i Hvissinge er ligeglad med "plejer”. Nej, her holder børn og voksne Jul i juni og lader ikke kun de voksne om at cykle på arbejde. Det gør børnene også

– Hvis du stiller dig derhen om hjørnet, kommer ungerne og jeg drønende lige om lidt.
Opfordringen til Folkebladets udsendte reporter og på dagen også fotograf kommer fra Mio Kehlet. Han er pædagogisk leder i daginstitutionen Bøgeskoven Afdeling Bøg og har fået en lys idé. For hvorfor er det kun voksne, der skal have det sjovt med en kampagne som ”Vi Cykler På Arbejde”? Nej, det skal være løgn, tænkte han en dag, og så begyndte han, pædagog Lene Sørensen og børnene over 2½ år at cykle løs i daginstitutionen. Og dét er blevet en bragende succes på to hjul.
– Vi voksne var med i Vi Cykler På Arbejde, men at have børnene oppe på cykler i så høj grad, som det nu er blevet til i maj, har gjort at vi også cykler videre her i juni, forklarer Lene Sørensen, der har været ved Bøgeskoven Afdeling Bøg i 17 år og oplevet, hvordan daginstitutionen løbende udvikler sig.

Jul i Juni
Udvikling af institutionens pædagogik hjælper Mio Kehlet gerne på vej.
– Jeg læste i vores fagblad Børn&Unge, at man i Albertslund var god til at få cyklet med børnene, før de startede i skole, og så tænkte jeg, at det bør vi da også gøre, forklarer Kehlet og løfter sløret for tankerne bag.
– For mig at se er det vigtigt, at vi generelt som pædagogisk personale hele tiden ser ud mod omverdenen og lader os inspirere. Man skal ikke altid selv opfinde den dybe tallerken. At cykle sådan her gavner både børnenes trafiksikkerhed på cyklerne, og er en anden og god måde at være sammen på. Vi samles så at sige om at cykle.

Behov i Hvissinge
Lene Sørensen forklarer, at de kan se på børnene, at de bliver mere og mere sikre på de tohjulede løbecykler, som de starter med. Faktisk har de for nylig cyklet hele 4½ kilometer sammen. Bagefter var både børne- og voksenstænger populært sagt ret ristede.
– Nogle børn var ok til at starte med, før vi gik i gang med vores cykelindsats her i Bøgeskoven, mens andre slet ikke kunne sidde på en løbecykel. Nu er alle oppe og triller derudaf, siger hun.
– Vi cykler på vores egne stier her, så alt er sikkert. Og faktisk vil jeg sige, at alt denne cykling måske er endnu mere vigtig, fordi vi er bosat i Hvissinge med busser kun hvert 20. minut. I Hvissinge skal man kunne cykle, kan man sige. Og ved at vi kan det i en yngre alder, så kommer vi også til at være mere mobile sammen. Vi skal måske kun have én bus, nu hvis vi skal i ZOO, i stedet for tre busser førhen. Det hjælper i dagligdagen.
Et andet eksempel på at ”tænke ud af boksen” løb af stablen den 24. juni i Bøgeskoven Afdeling Bøg.
– Vi fejrer Jul i Juni, siger Mio Kehlet med, ja, julelys i øjnene.
– Der får vi både flæskesteg, sovs og kartofler. Og så står den på julesang og æbleskiver til forældrene.

MO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top