fbpx
Løkkegaard og borgmester deler ambitioner om vækst
cuRD82aEOegS6j08ELKHXxUElJUZOqkFgwhwd2Ol8RngYU7MfdTH8RnndrMp27OJ.jpg
Morten Løkkegaard blev ikke valgt til Europaparlamentet, men Venstre i Glostrup, her repræsenteret (t.h.) af borgmester John Engelhardt, er glade for at byde Løkkegaard velkommen som folketingskandidat, hvis han vælges endeligt af lokalt. Foto: Flemming Schiller.
GLOSTRUP Ballerup-kredsens nye mulige folketings-kandidat for Venstre og borgmesteren i Glostrup mødtes med Folkebladet til en sommersnak om visioner, vækst og valg

Løkkegaard er klædt i nydeligt blåt jakkesæt, en rolig mine og bestiller en cappuccino fra stationscaféen. Engelhardt og Folkebladets udsendte drikker kaffe. Med mælk dog.
Interviewet finder sted i skygge af sommersolen under en parasol midt i, hvad der om få år vil blive en større byggeplads, nemlig på stationspladsen i Glostrup.
Folkebladet har inviteret Morten Løkkegaard, der forventes stemt ind som Venstres lokale folketingskandidat snarligt, og borgmester John Engelhardt til en snak om visioner og vækst. Men også for at møde manden, mange tv-seere fulgte på valgaftenen til EU-valget. Her blev Morten Løkkegaard offer for partiformand Lars Løkke Rasmussens bilagssager og fik som bekendt ikke tildelt det i høj grad forventede sæde i Europaparlamentet.
– Det kom som et chok. Det vil jeg ikke lægge skjul på, siger en ærlig Morten Løkkegaard.
– Jeg venter stadig på, at en eller anden kommer og kniber mig i armen.
Løkkegaard forventer og håber, at en god dialog med vælgerne i Ballerup-kredsen  vil få folk til at indse, at hans forventede lokale kandidatur til folketinget ikke er en sur trøstepræmie.
– Nej, politik handler om at være tilstede, og da jeg fik tilbudt denne plads efter en opringning fra Ballerup-kredsen, så sagde jeg ja efter at have overvejet, hvordan min nationale platform nu skulle opbygges efter ikke at være kommet til EU som ventet. Når én dør lukkes, åbnes ofte en ny.

Glostrup i vækst
John Engelhardt fortæller på forespørgsel om de kommende års forandringer i Glostrup og specielt ved stationsområdet.
– Det er vigtigt, at Glostrup udvikler sig til en moderne forstad med kvaliteter, der tiltrækker borgere og stimulerer erhvervslivet, så vi kan få den vækst, vi forventer. Fremtidens borgere vil efterspørge flere udfoldelsesmuligheder lokalt. Èn af de måder vi kan udvikle os lokalt på er et stærkt banegårdsområde, hvor vi om få år vil få letbanen til byen. Den vil krydse jernbanen, hvorfra toge vil gå direkte til lufthavnen. Alt dette kombineret med mange andre satsninger for erhvervslivet vil generere vækst lokalt i Glostrup og blandt andet gøre, at vi runder de 25.000 indbyggere i år 2020.
Tankerne om vækst for virksomheder er centrale for Morten Løkkegaard. I hans tid med sæde i Bruxelles arbejdede han for firmaers rammevilkår.
– Den bedste aktivitet en ung ledig kan have i dag, er at få sig et job. Og dén proces starter ved, at virksomhederne skal stimuleres og forhindringer som for høj skat og eksempelvis den fjollede ordning med afgift på fiktivt erhvervsskrald skal tilpasses virkeligheden. Og dér tror jeg på, at min erfaring fra det internationale miljø, hvor det er vigtigt, at vi retter blikket hen både lokalt og nationalt, vil komme de lokale borgere og unge ledige til gode. Projektet her ved stationen er helt nødvendigt for Glostrup og for Danmark. For de kommuner og regioner, der forstår at tænke i vækstcentrummer som dette, vil overleve, siger Morten Løkkegaard, der tydeligt har gjort sig mange tanker om Glostrups fremtidige rolle som vækstkommune, før den forestående og første feriepause efter EU-valget.
– Ja, det hele er gået hurtigt, men min dialog med John (Engelhardt, red.) har allerede nu gjort mig en hel del klogere på, hvordan Glostrup agter og skal gå fremtiden i møde.

DF rykker sig
Både lokalt og national er Dansk Folkeparti en vigtig samarbejdspartner for Venstre.
I taler om visioner af internationale dimensioner. DF er normalt kendt for at holde meget på de nære og danske værdier. Hvordan passer samarbejdet med DF ind i visionerne?
– Vi har et rigtigt godt samarbejde med Dansk Folkeparti Glostrup, understreger John Engelhardt.
– For nylig kunne vi jo også læse i Folkebladet om, at DF i Glostrup sågar lod sig inspirere af internationale projekter som The Shard i London. Så partiet har visioner, som vi sammen kan arbejde om for at skabe vækst lokalt. Og i sidste periode fik vi gennemført en lang række vigtige punkter sammen.
Men går I ikke på kompromis med jeres visioner?
– Tja, politik handler også om at bøje sig. Og selvom vi ikke ligefrem i Venstre havde en ’kødfilosofi’, gik vi eksempelvis med på, at dagsinstitutioner i byen skulle have svinekød på menuen bestemt fra centralt hold, hvilket var et DF-forslag. Men i det store og hele finder vi hinanden.

– De rykker sig
Morten Løkkegaard har frem til valget til EU turneret i Danmark med Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt.
– Som jeg forstår DF er de blevet mere internationale, og nogle af deres tanker er generelt blevet mere spiselige for os i Venstre. De rykker sig. Men samtidig vil jeg sige, at jeg anser DF for at være det nye Socialdemokrati, og på den måde er de selvfølgelig en slags opposition til os. Jeg vil nu alligevel sige, at de vokser med indflydelsen væk fra at være et protestparti. Og vi har indflydelse i Venstre. Hvis vi skal have en blå regering, er Dansk Folkeparti velkommen som støtteparti og parlamentarisk grundlag.

MO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top