fbpx
Klokkekoncerter 2014
BRØNDBY De fire lørdage i juli kl. 12 er der lagt op til kirkekoncerter.

Det er efterhånden en mangeårig tradition, at Brøndby Strand Kirke i juli måned inviterer dygtige gæstesolister til at give koncert på klokkespillet, og som sædvanlig ligger koncerterne på lørdage kl. 12.00.
Koncerterne varer knap en time og er udendørs. Græsplænen foran kirken er en fortrinlig lytteplads, og her stilles stole frem samt kaffe, te og vand til tilhørerne. Efter koncerterne er alle velkomne i tårnet  med de 74 trin, hvor solisterne vil vise, hvordan man spiller på et koncertklokkespil.
Lørdag den 5. juli indledes koncertrækken af klokkenist Lars Sømod. Han er til daglig ansat som organist / klokkenist ved Vor Frelsers Kirke på Christianshavn og har netop afsluttet sine klokkespilsstudier på Klokkenistskolen i Løgumkloster. Lars Sømod vil ved koncerten bl.a. spille musik af Bach og Debussy, operamusik fra Verdis ”La Traviata” og ”Wienerblut” af Johann Strauss.
Lørdag den 12. juli skal vi høre jazz på klokkespillet. Det er den polske percussionist, sanger og klokkenist Joanna J. Stroz, der har sammensat et program i anledning af Copenhagen Jazz Festival 2014, som i de dage ruller hen over København.
Lørdag den 19. juli får kirken besøg af den franske klokkenist Stefan Colletti. Han har studeret musikvidenskab og klaver i Lille, komposition i Paris og klokkespil i Douai, hvor han i dag er professor på Frankrigs eneste Klokkenistskole.
Lørdag den 26. juli afsluttes sommerens koncertrække af den hollandske klokkenist Boudewijn Zwart, der flere gange tidligere har gæstet Brøndby Strand Kirke. Boudewijn Zwart er stadsklokkenist i hele 12 hollandske byer og arbejder tillige som organist, pianist og komponist. Udover musik af Vivaldi (fra ”Årstiderne” – ”Foråret”), Bach (”Wachet auf”) og Schuberts ”Ave Maria” spiller han et potpourri over 5 af de kendteste sange fra musicalen ”The Sound Of Music”. at høre ham igen.

MO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top