fbpx
Kampen for færre fugle
VALLENSBÆK For nogle år siden var det en stor sag i medierne, at der landet rundt blev brugt kræfter på at reducere antallet af måger, fordi de generer mennesker. Lige nu er man i færd med det samme i Vallensbæk

Det vakte betydelig opsigt, da det i 2012 kom frem, at flere kommuner bruger kræfter på at reducere antallet af måger. Fordi de i flere tilfælde generede mennesker igennem truende adfærd. Det er en problemstilling, Vallensbæk Kommune kender til. Derfor er kommunen lige nu ved at begrænse antallet af fugle i Nordmarken.

Ifølge Asger Hansen, centerchef i Center for Ejendomme, Park og Vej, er det dog ikke måger, der er det største problem i Nordmarken:

– Der er tale om krager, råger og skader. Skønsvist drejer det sig om flere hundrede for alle tre arter.

Begrænsning af yngel

At reduktionen af fuglene sker netop nu, er ifølge Asger Hansen ikke tilfældigt:

– Det sker over dette forår og denne sommer, fordi casino online generne er voksende, og så bliver vi nødt til først og fremmest at fokusere på reduktionen.

Øget aggressivitet

Hvis ikke kommunen forsøger at begrænse antallet af fugle, kan det ifølge Asger Hansen føre til problemer:

– Fordi fuglene har begrænsede føde- og pladsforhold og dette sammenholdt med en voksende bestand giver en aggressiv adfærd. De larmer meget, særligt i yngletiden, og under opfostringen er forældrefuglene ofte meget nærgående, støjende og synlige.

Flere kampmetoder

Skal reduktionen være succesfuld, er det nødvendigt at bruge flere metoder, fortæller Asger Hansen, centerchef i Center for Ejendomme, Park og Vej:

– Reduktionen sker så vidt muligt ved at minimere antallet af muligheder for redebygning, senere nedtagning af reder og sidst fangfælder. Jagt er ikke muligt i boligkvarterne.

HLA

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top