fbpx
Intet Blå Flag på Brøndby Strand af hygiejniske grunde
BRØNDBY Folkebladet erfarer, at der er en god grund til, at Brøndby Strand ikke i år hejser det Blå Flag

Brøndby Strand har ikke Blå Flag i år. Blå Flag tildeles på baggrund af analyserne i 2013, 2012, 2011 og 2010 – altså de fire forudgående badesæsoner. Stranden skal opfylde kravene til ”udmærket” badevand i badevandsbekendtgørelsen, men det har stranden i Brøndby ikke formået.
– Der har i løbet af de fire sidste sæsoner været overskridelser af e-coli, så Brøndby Strand er klassificeret som ”god” badevand, der er den næstbedste klassificering, forklarer Anni L. Svendsen, der er kemiingeniør for Brøndby Kommunes Miljøafdeling under Teknisk Forvaltning.
– På trods af dette er Brøndby Strand stadig en god badestrand, og det er ikke sundhedsskadeligt at bade fra stranden.
Tidligere blev Blå Flag tildelt på baggrund af resultatet fra den sidste, forudgående badesæson. Brøndby Strand havde sidst Blå Flag i badesæsonen 2012, hvilket skyldes at det var muligt at søge dispensation fra de nye regler.
Brøndby Kommune arbejder dog nu på igen at få Blå Badeflag.
– Teknisk Forvaltning har fokus på arbejdet med kildesporing af e-coli og andet, så vi igen på sigt kan opnå Blå Flag på Brøndby Strand, forklarer Anni L. Svendsen.
– Selvfølgelig vil vi helst have det Blå Flag, og vi arbejder da også på at opnå det igen, siger borgmester Ib Terp fra Socialdemokraterne.
– Jeg har ikke forstand på, hvor meget eller lidt hunde i badevandet forurener, men hvis det er en betingelse for Blåt Flag, at hunde ikke må bade i menneskers badesæson, mener jeg, at Strandparken bør håndhæve dette forbud.

MO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top