fbpx
Hvad med solvarme og naturgas?
DEBAT Af Gert Sloth Larsen, Plovmarksvej 24, 2605 Brøndby I en artikel i Folkebladet i uge 28 er formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Vagn Kjær-Hansen ”Glad for beslutningen” ”Vi har besluttet, at Vesterled skal have fjernvarme”. Stop lige! Det er et projektforslag, der er vedtaget, ikke en beslutning. Der er høringsfrist til den 20 august, inden […]

Af Gert Sloth Larsen, Plovmarksvej 24, 2605 Brøndby

I en artikel i Folkebladet i uge 28 er formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Vagn Kjær-Hansen ”Glad for beslutningen” ”Vi har besluttet, at Vesterled skal have fjernvarme”.
Stop lige! Det er et projektforslag, der er vedtaget, ikke en beslutning. Der er høringsfrist til den 20 august, inden der kan vedtages noget som helst, eller er det allerede vedtaget i kommunalbestyrelsen?
Ifølge mange husejere i Vesterled har man inden for de senere år investeret i naturgasanlæg eller solvarmeanlæg, disse anlæg er ikke slidt ned indenfor 9 år, hvad så?
Den tilslutningspligt der omtales, gælder den allerede fra nu?
Da nu Fjernvarmen er vedtaget, har man så også regnet på, hvad et fjernvarmeanlæg for den enkelte husejer koster, hvor meget er det?

Svar:

Af Vagn Kjær-Hansen (SF), Formand for Teknik- og Miljøudvalget

Du har ganske ret, det er et forslag, som kommunalbestyrelsen har vedtaget, og det er i høring frem til 20. august, så det kan drøftes i kommunalbestyrelsen derefter.
Det er klart, at man som husejer ærgrer sig, hvis man skal skrotte et naturgasfyr, før det er udtjent, men udgiften skal gerne tjene sig hjem

på grund af besparelsen ved den billigere fjernvarme.
Har man solvarme eller andre vedvarende energianlæg, gælder tilslutningspligten ikke

hvis anlægget producerer mindst halvdelen af energibehovet.
Jeg har set fjernvarmeanlæg til 12.000 kr. inklusive installation, det er billigere end et naturgasfyr. Jeg anbefaler at få et konkret tilbud fra en VVS’er.

2 kommentarer om “Hvad med solvarme og naturgas?”

 1. Jeg har tidligere boet i Vesterled i en ejendom der dengang havde naturgas, men nu til mit indlæg.

  Vi flyttede i 2005 til Lundedammen hvor der er fjernvarme, vi fik at vide at unit var meget gammel, og trængte til udskiftning.
  2006 valgt vi så at skifte den til en såkaldt

  Brøndby VVX1-2 unit.

  Den kostede dengang 23400 ialt incl. moms og og montering.
  Pris på 12000 lyder som uden moms og uden montering.
  Og om man har haft oliefyr eller naturgas passer monteringen helt sikkert ikke, så jeg tror det er lidt en drømmepris.

  P.S. jeg er tilfreds med fjernvarmen, umiddelbart har vi en årlig udgift for vort nuværende der kun ligger nogle 100 over vort tidligere gasforbrug i Vesterled, og vort nuværende hus er fra 60-70 erne, og vort tidligere var et velisoleret hus fra 1986.

 2. Vagn Kjær-Hansen siger:

  Tak for din kommentar, Allan. Du har helt ret i at priserne på installation af fjernvarme kan variere meget, og at det er dyrere hvis der skal ændres meget på gammel rørføring. Så man bør indhente konkrete tilbud fra flere VVSere, hvis man vil vide hvad det vil koste i ens eget hus.

  Selve fjernvarmeunit’en kan også fås til meget forskellige priser, og der er givetvis kvalitetsforskelle. Her er nogle eksempler, som jeg har fremsøgt på Google:

  http://www.vvs-shoppen.dk/varmeinstallation/vandvarmere-og-fjernvarmeunits/fjernvarmeunit-og-vekslere/

  http://www.elvvs.dk/c/fjernvarme-4324/

  Jeg er glad for at du kan bekræfte at selve fjernvarmen er billigere end naturgassen. Det er jo derfor det på længere sigt normalt vil være en fordel at skifte til fjernvarme.

  Venligst Vagn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top