fbpx
Familie stoppede indbrudstyv
IMG_4854.jpg
Her tilbageholder naboerne indbrudstyven, der var inde i Lars og Ursula Sørensens hus, mens de var hjemme. Foto: Privatfoto.
GLOSTRUP En familie i Glostrup havde indbrud, mens de var hjemme, og fik lige stoppet indbrudstyven i døren

En ubehagelig oplevelse. Sådan beskriver Lars Sørensen den dag for en uge siden, hvor han havde uventet besøg af en indbrudstyv, mens han og resten af familien var hjemme.
Det var hans kone, Ursula Sørensen, der først opdagede indbruddet.
– Der kom en nydeligt klædt mand ned ad trappen. Jeg spurgte ham, hvad han lavede her. Han svarede, at han var gået forkert, fortæller hun. Den historie købte hun dog ikke, så hun spærrede døren for ham, så han ikke kunne komme ud. Han greb fat i hendes arm og prøvede at flytte hende, men det lykkedes ikke, så han flygtede ud gennem havedøren.

Tilbageholdt af naboerne
Ursula Sørensen råbte op, så Lars Sørensen kunne høre det i kælderen. Han kom løbende op ad trappen og nåede lige at fange tyven ude på vejen. Han fik også fat i nogle naboer, så de kunne tilbageholde manden.
– Jeg sagde til ham, at nu sætter du dig her op ad lygtepælen, ellers så holder vi dig fast. Så satte han sig stille og roligt ind til politiet kom, siger Lars Sørensen.

Ikke altid godt at fange tyven
Ud over at Ursula Sørensen endte med et blåt mærke på overarmen, så skete der ikke noget med familien i forbindelse med indbruddet. Tyvens eneste våben var en skruetrækker, som han havde tabt inden flugtforsøget. Men tyve er ikke altid ubevæbnede, så derfor vil politiet ikke opfordre folk til at forsøge at tilbageholde indbrudstyve.
– Det er den enkelte situation, der afgør det. Hvis man efter omstændighederne vurderer, at der ikke er nogen risiko, så kan man godt tilbageholde en tyv. Især hvis man, som i dette tilfælde, har nemt ved at tilkalde naboerne, der kan hjælpe. Men vi vil ikke opfordre folk til at forsøge at tilbageholde indbrudstyve, siger John Bergvold, politiassistent ved Lokal Efterforskning Øst under Københavns Vestegns Politi.
– Politiet sagde til os, at det var super godt gået, men man ved jo aldrig, om de er bevæbnede. Vi fandt en skruetrækker, som ikke var vores, det var hans eneste våben, siger Lars Sørensen.

Får sat alarm op
Da politiet kom og tømte lommerne på indbrudstyven, fandt de Ursula Sørensens arvesmykker. Familien fandt også senere ud af, at han havde fyldt en taske med smykker og værdigenstande, som det vil være umuligt at erstatte. Så for at familien igen kan føle sig trygge derhjemme, vil de nu få sat en alarm op.
– Vi har været lidt utrygge de sidste par dage. Det er lidt ubehageligt, at de har været inde i vores hus, mens vi var hjemme, siger Lars Sørensen.

Sigtet for røveri
Indbrudstyven er en 45-årig mand fra Høje-Taastrup, han er nu varetægtsfængslet i fire uger. Efter indbruddet blev han i første omgang sigtet for tyveri, men da han tog fat i Ursula Sørensen for at komme ud af huset, har politiets jurister ind til videre sigtet ham for røveri. Strafferammen for røveri er seks års fængsel.

Vær opmærksompå indbrud

Københavns Vestegns Politi opfordrer borgerne til at være opmærksomme på indbrud:
Lav ferieaftaler med naboen og skab liv i fraværet: Tøm post, fyld skraldespand, slå græs for hinanden
Vær varsom med åbne døre og vinduer om sommeren
Ryd ikke op før ferie, lad huset se beboet ud
Hold øje i dit område – også om natten. Er noget unormalt – f.eks. personer eller biler, der ikke plejer at færdes der? Ser alt normalt ud hos naboen?
Ring hurtigt til politiet, hvis du ser noget mistænkeligt. Ring 1-1-2, hvis det er akut, ellers 114
Arbejder du om natten – f.eks. med avisomdeling, renovation, som tankpasser eller lignende – så vær opmærksom på mistænkelige personer og biler i dit område
Lad ikke værdier ligge frit fremme – gem dem af vejen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top