fbpx
Ex-betjent skal lede Danmarks største skole
Henrik Reumert på 44 år er Glostrup Skoles nye skoleleder. Den aktive sportsmand har erfaring med fusioner af skoler og sågar også med minerydning i Somal

Glostrup Skoles nye skoleleder er en mand med mange erfaringer i og uden for skoleverdenen.

Henrik Reumert har arbejdet i Gladsaxe Kommune som skoleleder i 5 år, heraf de sidste to år på Grønnemose Skole, der er Gladsaxes største skole. Glostrup Skole blev etablereret i august 2012 og er en fusion mellem to tidligere folkeskoler. Glostrup Skole er som bekendt nyligt lagt sammen af de tidligere skoler i Glostrup.

Henrik Reumert har således erfaring med en del af de opgaver, han vil stå overfor på Glostrup Skole.

– På Grønnemose Skole har jeg både fagligt og organisatorisk arbejdet med og har gode erfaringer med en del af de områder, som Folkeskolereformen nu gør aktuelle på alle skoler. Jeg har organisatorisk haft både SFO og klubber samlet som en del af skolen, og har gode erfaringer med de mange muligheder en skole får, når lærere og pædagoger får muligheden for at samarbejde om elevernes læring og udvikling på alle årgange, siger Henrik Reumert selv.

– Grønnemose Skole er en idræts- og bevægelsesprofilskole, og jeg har derfor også gode erfaringer med at gøre motion og bevægelse til en integreret del af elevernes skoledag. Det gælder både i pauserne, men også i undervisningen. Erfaringerne er at netop læring i bevægelse åbner op for varierende og motiverende undervisningsformer, som appellerer til rigtig mange elever.

 

Samarbejde udadtil

Endelig har Henrik Reumert fra sin tid i Gladsaxe gode erfaringer i forhold til samarbejde med lokale idræts- og kulturforeninger samt det lokale erhvervsliv. Han har gennem de sidste to år arbejdet intensivt med dette område, som nu fra den 1. august bliver en obligatorisk del for alle skoler.

– Det har været utrolig positivt at se, hvordan både skole og foreninger kan profitere af at åbne skolen op mod omverdenen, siger Henrik Reumert.

I skoleverdenen har han derudover en fortid først som lærer og derefter afdelingsleder, inden Henrik Reumert blev skoleleder.

 

Tidligere betjent

Før Henrik Reumerts karriere i skoleverdenen, har han blandt andet været ni år i politiet.

– Jeg har også været udstationeret i eks-Jugoslavien samt som projektleder på minerydningsprojekter under Dansk Flygtningehjælp i Somalia og Eritrea, fortæller Reumert til Folkebladet.

Han har en diplomuddannelse i ledelse og er undervejs med en masteruddannelse i ledelse.

Henrik Reumert ser frem til arbejdet på Glostrup Skole, nu hvor han rykker ind i stillingen tidligere besat af Kirsten Balle, der er blevet chef for Center for Skole og dagtilbud.

– Jeg har hørt meget positivt om Glostrup Kommune og Glostrup skole, og jeg ser frem til at starte den 1. august og videreudvikle en god skole i samarbejde med medarbejdere, elever og forældre, hvor Folkeskolereformen naturligvis sætter en meget vigtig dagsorden.

Privat er Henrik Reumert gift med Kia Reumert og far til to drenge på henholdsvis 10 og 8 år. Familien bor i Vanløse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top