fbpx
Debatten om dialogen
BRØNDBY & VALLENSBÆK DF-politikere vil ikke i dialog med Hizb ut-Tahrir. Og S-politiker tror ikke på den. Ingen af dem mener, at organisationen vil ændre sig. Men Hizb ut-Tahrir-medlem vil gerne debattere

”Er dialog svaret til Hizb ut-Tahrir?”
Sådan lød overskriften på forsiden af sidste uges Folkebladet.
– Det er det ikke. Man kan ikke debattere med nogen, der har synspunkter, der ikke står til diskussion. Sharia-lovgivning skal være gældende ifølge dem, og man siger fra deres side, at det er Allah, der har indstiftet dette, lyder svaret fra Kenneth Kristensen Berth fra Danske Folkeparti i Vallensbæk.
– Jeg mener dog ikke, at Hizb ut-Tahrir repræsenterer en store del muslimer. De er få, men problemet er, at de rekrutterer de unge.
Berth undrer sig over Matias Tesfayes (S) udtalelser i sidste uges Folkebladet.
– Det er mærkeligt, at han pludselig har fundet interessen for Hizb ut-Tahrir. Og at tro at dialog er er vejen frem, giver ingen mening. Man kan ikke snakke med nogen, der ikke er villige til at rykke sig, siger Kenneth Kristensen Berth.

Ingen særbehandling
Matias Tesfaye, der er folketingskandidat for Socialdemokraterne, siger om Berths kommentarer:
– Jeg var en af de varmeste fortalere for Villy Søvndals synspunkt om at slå meget hårdt ned på alle, der udfordrer det danske demokrati. Bare fordi vi er indvandrere, skal vi ikke have speciel behandling. Jeg ved alt om, hvad det betyder, når folk laver parallelsamfund, siger Tesfaye.
– Kenneth misforstår mig, hvis han tror, jeg vil lave en studiekreds med Hizb ut-Tahrir. Jeg er ikke blåøjet. Jeg tror ikke på, at man kan sætte sig ned med dem og få dem til at ændre sig. Jeg ønsker dialog mellem forskellige befolkningsgrupper i Brøndby Strand.
Hizb ut-Tahrir vil ifølge Tesfaye ikke have dialog.
De ønsker, at vi skal leve adskilt fra hinanden. Vi kan kun begrænse ekstremisme ved at gå i dialog. Langt de fleste muslimer har heldigvis en mere pragmatisk tilgang til deres tro, end Hizb ut-Tahrirs middelalderlige fortolkning. Bare fordi jeg har gået på teknisk skole med en nazist, kalder jeg jo heller ikke alle hvide danskere for racister.

Vil gerne dialogen
Zahid Mansoor, formand for bestyrelsen i BSI fodboldklub og medlem af Hizb ut-Tahrir er uenig i Tesfayes og Berths synspunkter.
– Det er jeg selvfølgelig ikke enig i. Nu har jeg siddet med Matias og snakket. Det er et godt bevis på, at jeg godt kan snakke om det, selvom jeg er medlem af Hizb ut-Tahrir eller formand for fodboldklubben. Vi er meget åbne og tager debatter op rundt om i landet. Vi tager en debat med hvem-som-helst og når-som-helst, siger Zahid Mansoor.
– Nej, jeg går ikke ind for demokrati og heller ikke kapitalisme som er det mest fremtrædende aspekt i demokratiet. Men jeg går ikke i vejen for en debat om det. Helt grundlæggende har jeg en holdning om, at det ikke er flertallets holdning, der er den rigtige altid. Jeg har intet imod at debattere min holdning til demokrati. Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti har jo også nogle punkter, hvor de er helt lukkede.

DF i Brøndby på banen
Kristian Tørning, folketingskandidat for Dansk Folkeparti og Henrik Rademacher, Kommunalbestyrelsesmedlem i Brøndby og medlem af Idræt og fritidsudvalget, skriver i et indlæg til Folkebladet
– ”Dialog” betyder en udveksling af synspunkter, især mellem stridende parter, der forsøger at nå frem til gensidig enighed. Men hvordan vil Tesfaye, nå til gensidig enighed med Hizb ut-Tahrir, som eksplicit er mod danske værdier?
De to skribenter fortsætter:
Efter vores opfattelse er danske værdier ikke til diskussion. Der er ikke brug for nogen ”dialog”. Dansk Folkeparti arbejder lokalt- og landspolitisk for, at dansk kultur skal have fortrinsret i Danmark.

Debatten fortsættes online
Har du mening i debatten, er du velkommen til at deltage på Folkebladets hjemmeside folkebladet.dk, hvor du i kommentarfeltet til denne artikel online kan skrive denne. Husk at bevare den gode debattone og undgå injurierende kommentarer, hvilke vil blive fjernet.

MO

1 kommentar om “Debatten om dialogen”

  1. Jeg forstår ikke Matias Tesfayes kommentar:

    “- Kenneth misforstår mig, hvis han tror, jeg vil lave en studiekreds med Hizb ut-Tahrir. Jeg er ikke blåøjet. Jeg tror ikke på, at man kan sætte sig ned med dem og få dem til at ændre sig. Jeg ønsker dialog mellem forskellige befolkningsgrupper i Brøndby Strand.”

    Hvordan kan en folketingskandidat for socialdemokraterne have en “dialog” med Zahid Mansoor. Zahid Mansoor er formand for bestyrelsen i BSI fodboldklub og medlem af Hizb ut-Tahrir og udtaler åbent:

    “- Nej, jeg går ikke ind for demokrati og heller ikke kapitalisme som er det mest fremtrædende aspekt i demokratiet. Men jeg går ikke i vejen for en debat om det. Helt grundlæggende har jeg en holdning om, at det ikke er flertallets holdning, der er den rigtige altid.”

    Hvad vil Matias Tesfaye i “dialog” med Zahid Mansoor om? Mener Matias Tesfaye, at det danske demokrati til diskussion eller forhandling?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top