fbpx
– Vi skal ikke være bange for at gå op i, hvad folk går op i
pia_kærsgaard_5.jpg
- Vi er glade for at kunne gøre en forskel med den politiske indflydelse, vælgerne har givet os, siger Flemming Ørhem, der efter et markant resultat ved kommunalvalget i november også i denne omgang sidder som gruppeformand for DF i Glostrups Kommunalbestyrelse. Foto: Flemming Schiller.
GLOSTRUP Dansk Folkeparti har medvind kommunalt, på landsplan og i EU. Avisen har søgt partiets egen forklaring fra Pia Kjærsgaard og DF-viceborgmester

Lakridspiber, badende hunde, nyttehaver og kanelsnegle. Alle hovedrolleindehavere i sager, som Dansk Folkeparti har været inde over.

– Vi skal ikke være bange for at gå op i, hvad folk går op i, siger Pia Kjærsgaard, der er på besøg i Dommervangens nyttehaver. Nærmere bestemt i Janus og Anette Greves nummer 42, hvor parret også blev gift i 2011 og festede med cirka 50 gæster i nyttehaven udsmykket med Dannebrog, idyllisk brønd og sprudlende blomster i alskens farver.

– Det er dejligt, når Janus og Anette har den her nyttehave i Dommervangen, hvor også almindelige mennesker har råd til at nyde udelivet, lyder det fra den kvindelige værdi-ordfører, der med egne ord var den anden mest magtfulde politiker under den gamle VK-regering med DF som støtteparti. Janus Greve er enig.

– Hvis vi ikke havde vores nyttehave her, så skulle vi ud og købe en campingvogn og en betale for campingplads. Men den her nyttehave, kan vi have hvis vi sågar går på kontanthjælp, siger en tilfreds Janus, der til dagligt er murer.

Han sidder hjemmevant i sin plasticstol foran indgangen til det lille skur, der udgør hans og konens feriedrøm. Men også til dagligt kommer de i nyttehaven

 

Handler om fællesskab

– Nyttehaver handler om fællesskab, og det er der masser af her i Dommervangen, som heldigvis er blevet fredet lidt endnu, siger Jan, der stemte på DF ved Kommunalvalget. Partiet havde det erklærede mål at sørge for, at nyttehaverne i Dommervangen og ved Eriksvej bestod. Og det gør de.

Glostrup Kommune er da også den kommune, der har flest kolonihaver pr. indbygger, fremgår det af glostrup.dk.

Kolonihaver omfatter såkaldte overnatningshaver og nyttehaver som den Janus og Anette Greve har i Dommervangen. Disse nyttehaver blev i 2001 klassificeret som ikke varige kolonihaver, og haverne vil derfor på et tidspunkt kunne nedlægges. For på grund af områdets status som ikke varigt kolonihaveområde, er kommunen ikke forpligtet til at finde erstatningshaver. Det er denne periode for ekstra år til Dommervangen, Dansk Folkeparti har forlænget.

Glad for forskel

– Vi er glade for at kunne gøre en forskel med den politiske indflydelse, vælgerne har givet os, siger Flemming Ørhem.

– Vi søger hellere indflydelsen end borgmesterkæden, men ligger det på et tidspunkt til, at vi skal have en borgmester fra Dansk Folkeparti, siger vi ikke nej. Og det kan godt være, at vi går op i, hvad der kan virke som små ting adskilt. Men stykker du dem alle sammen, så har du en politik, hvor vi taler om de ting, folk går op i. Det er det vigtigste.

Ørhem peger på, at han ser frem til at realisere de 35 initiativer, DF sammen med Venstre netop har præsenteret for den kommende valgperiode.

– Vi vil gøre vores bedste til at realisere de 35 initiativer sammen med Venstre og søge den bredest mulige opbakning fra alle partierne. Det glæder jeg mig til at gå i gang med.

Bredt parti

Det vigtigste for et parti er i forhold til vælgerne ifølge Pia Kjærsgaard, at det er enigt internt. At der spilles med “åbne kort” og der ingen skjulte dagsordener er, som hun siger.

En enighed hun også ser i Dansk Folkeparti i Glostrup, som, hun mener, er særdeles velfungerende og derfor fortjener ros.

Både nationalt og lokalt i Glostrup er Venstre en af DF’s tætteste samarbejdspartnere.

Du har altid talt meget om ordentlighed og nu om enighed internt. Hvordan ser du “ordentlighed” i forhold til sagen om Lars Løkkes Rasmussen bilagssager og den følgende medievirak?

– Altså når først pressen lugter blod, så bliver de jo bare ved. Det har været helt ekstremt, men for Venstre og Lars Løkke selv håber jeg da, at der ikke kommer flere uheldige bilag frem. For han kan ikke tåle mere nu. Vi vælger i al fald at tro på ham.

Pia Kjærgsgaard mener, at alt går op og ned i politik, og at meningsmålingerne, der før Løkkes sidste bilagssag så meget favorable ud til blå blok, hurtigt kan svinge.

– Jeg tror ikke, at bilagssagerne vil skade os hos DF og vores indflydelse på dansk politik. Men vi har også valgt at passe os selv, selvom mange medier spørger til, hvad vi mener om sagen. Man kan dog undre sig over, at så gammelt et parti som Venstre får sådanne problemer pludseligt. Lars Løkke Rasmussen har bestemt nemlig overskredet nogle moralbregreber for mange mennesker.

Dine?

– Ja, også mine moralbegreber,

Vælgere belønner DF

I skrivende stund står Socialdemokraterne ifølge Epinion til 22,3 procent af stemmerne, Dansk Folkeparti står til 22,1 procent og Venstre til 21,6 procent. Dermed er Dansk Folkeparti landets andet største parti ifølge meningsmålingen.

Lokalt fik Dansk Folkeparti et godt valg i 2009, og partiet bevarede sine tre stole i Kommunalbestyrelsen. Partiet sidder nu på formandsposter i vigtige lokale udvalg, herunder på miljø- og teknikområdet og kulturområdet. Dansk Folkeparti danner nu flertal i Glostrup sammen med Venstres syv stole i Kommunalbestyrelsen.

Også i Brøndby og Vallensbæk har Dansk Folkeparti fået stor støtte ved det sidste kommunalvalg.

Kilde: DR.

MO

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top