fbpx
Vejret var med os på Sankt Hans Aften
Hvissinge55.jpg
Ejby-bålet var igen i år flot.
HELE OMRÅDET Sankt Hans Aften trak igen i år mange besøgende til byernes bål. Folkebladets fotograf har været rundt og fotografere

I Vallensbæk og Brøndby blev der holdt Sankt Hans. Sidstnævnte foregik i Middelalderlandsbyen.

I Glostrup var arrangementet igen afholdt af Grundejerforeningen Brandsbjerg Syd, der i mange år har arrangeret Sankt Hans her på det Grønne Område i Ejby.

I 1970-erne var det Grundejerforeningen Det gamle Ejby, der holdt bål på en tømmerflåde midt i gadekæret, men det måtte ophøre på grund af brandfaren ved de stråtækte huse. Siden er det foregået her.

Sådan startede Leif Meyer Olsen fra Venstres gruppe i Kommunalbestyrelsen sin båltale med at forklare.

– Når vi samles omkring Sankt Hans bålet, så er det på papiret en kristen festdag til minde om Johannes Døberen. Både juleaften og Sankt Hans aften er et levn fra nordeuropæiske, hedenske skikke, hvor årets korteste dag, vintersolhverv, og årets længste dag, sommersolhverv, blev fejret. Midsommerfesten – fejringen af årets længste dag – fejres med et glædesblus, som vi og vore forgængere har gjort det, også dengang guderne hed Odin og Thor. Så festen har sin oprindelse mange hundrede år før kristendommens indførelse i Danmark, og det er måske den allerældste fest, vi overhovedet har, fortalte Leif Meyer Olsen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top